• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

Architect in Amsterdam.

Je wilt je woning in Amsterdam gaan verbouwen en hebt tekeningen nodig voor de aannemer en voor de vergunningaanvraag. Dan schakel je natuurlijk een architect in, en het liefst nog eentje die bekend is in Amsterdam. Wij zijn dé architect in Amsterdam voor verbouwingen en nieuwbouw woningen. Jaarlijks doen we wel 150 verbouwingen in Amsterdam, inclusief vergunningaanvraag. We durven dus wel te zeggen dat we Amsterdam op ons duimpje kennen.
Op deze pagina lees je alles over verbouwen in Amsterdam. En waarom je ons in moet schakelen voor jouw project. 

1. Amsterdam, een bijzondere stad voor Architecten.

Amsterdam is voor ons als architecten een bijzondere stad. Het heeft de rijkste geschiedenis van Nederland, het heeft een professionele locale overheid en goed gedocumenteerde ‘spelregels’. Als architect kun je dus geen betere stad wensen dan Amsterdam.

Monumenten

Alhoewel het prachtig is om als architect in Amsterdam te mogen werken, zien we veel uitzonderings-situaties voorbij komen in Amsterdam. Omdat veel woningen in Amsterdam een monumentale-status hebben of de woning in een beschermd-stadsgezicht ligt is het iedere keer weer een uitdaging. 

Veel voorkomende verbouwingen in Amsterdam

Gelukkig is er vaak nog voldoende ruimte voor ‘eenvoudige’ uitbreidingen in het achtererf. Vrijwel alle verbouwingen in Amsterdam gaan over uitbreiding van effectieve oppervlakte. Zowel de uitbouw aan de achterzijde (eventueel in combinatie met een balkon) als de dakopbouw (met dakterras) doen het goed in en rondom Amsterdam. De uitbouw op beganegrond kan vaak vergunningsvrij maar niet in combinatie met een uitbreiding van het veel voorkomende soutterrain.

Verbouwingen die we veelvuldig doen in Amsterdam zijn uitbouwtjes, opbouwtjes, dakterrassen, splitsingen en dakkapellen. Een vierkante meter is in Amsterdam veel waard, dus iedere meter telt. 

2. Advies van een Architect in Amsterdam.

Als je plannen hebt om te gaan verbouwen wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je plannen ook daadwerkelijk vergunbaar zijn. Zeker in Amsterdam met al haar monumentale panden. Daarom wil je goed op de hoogte zijn van de risico's en kansen die er zijn. In deze video vertelt Nick je hier meer over. Ook kun je een gratis adviesgesprek inplannen om de kansen en risico's te bespreken.

3. ArchitectDirect in Amsterdam.

Aandeel Amsterdam bij ArchitectDirect: 11,2%
Aantal vaste contactpersonen bij de gemeente (alle stadsdelen): 27
Slagingspercentage conceptaanvragen: 89%
Slagingspercentage omgevingsvergunning: 100%
architect Amsterdam

4. Welke tekeningen heb je nodig voor een verbouwing in Amsterdam?

Schetsontwerp.

Een bouwproject begint vaak met een professioneel ontwerp waarin jij samen met onze architecten eisen, wensen en budget, slim vormgeven in een uniek ontwerp. Met een schetsontwerp kun je een concept aanvraag doen bij de gemeente.

Bouwtekening.

De Bouwtekening is de technische uitwerking van je plannen en is getoetst aan alle wettelijke regelgeving. Met deze tekeningen stap je naar je aannemer en ondertussen vragen wij je vergunning aan bij de gemeente.

Constructieberekening.

Om de veiligheid en kwaliteit van het bouwwerk te kunnen garanderen, heb je een constructieberekening nodig. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar hoeveel belasting de fundering, de wanden en kolommen aan kunnen.

5. Bestemmingsplannen in Amsterdam.

De bestemmingsplannen in Amsterdam zijn volledig ingeladen in www.ruimtelijkeplannen.nl. Hierdoor kun je snel (meestal al tijdens een adviesgesprek) van onze architecten vernemen of je verbouwplannen binnen de bestemmingsplanregels passen, of de gemeente ontheffingsmogelijkheden biedt en of je plan eventueel vergunningsvrij gebouwd mag worden. Je kunt direct een gratis adviesgesprek bij ons inplannen.

6. Archieftekeningen opvragen in Amsterdam.

Amsterdam heeft haar archief goed op orde. Zeker omdat er dossiers zijn die honderden jaren terug gaan en vrijwel altijd goed bewaard zijn gebleven. Bestel je bij ons een schetsontwerp of bouwtekening, dan vragen wij je de archieftekeningen van je woning vooraf naar ons te sturen. Aan de hand van deze tekeningen maken wij onze ontwerpen en bouwtekeningen. Klik hier om direct je archieftekeningen in Amsterdam op te vragen.
verbouwen Amsterdam
verbouwing in Amsterdam

7. De welstandscommissie in Amsterdam.

De gemeente Amsterdam heeft een kritische welstandscommissie. Vaak conflicteren de wensen van onze klanten (effectief uitbreiden) met de uitgangspunten van de welstandscommissie (authentieke detaillering en beschermen van het bestaande). Door slim om te gaan met materialen en composities, in combinatie met een persoonlijke, architectonische toelichting, weten we vaak het maximale uit het budget te persen en de welstandscommissie toch te overtuigen dat het ontwerp goed past binnen de richtlijnen!

9. Architect in Amsterdam kiezen.

Ga je een Architect in Amsterdam kiezen, dan heb je genoeg keuze. Er zijn honderden architecten in en rondom Amsterdam. Hoe ga er je uit al die architecten nu een selecteren? 

Dat hangt er vooral vanaf wat je zelf belangrijk vindt. Moet het een lokale partij zijn? Wil je de laagste prijs, of wil je gewoon het gevoel hebben dat het zeker goed komt?

Bij ArchitectDirect kennen we Amsterdam op ons duimpje, we zijn betaalbaar en je kunt zelf bepalen hoe snel je de tekeningen wilt hebben. Binnen 3 minuten heb je zelfs al een
unieke offerte in je mail.

Dus zoek je een architect in Amsterdam, vraag dan zeker eens een offerte op bij ArchitectDirect.