• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  - Eindhoven
  133 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10

Verbouwen in Den Haag.

 Een kijkje in de keuken bij ArchitectDirect in Den Haag

Den Haag is voor ons als architecten én voor onze klanten een fijne stad om te verbouwen. Er is namelijk erg veel ruimte voor uitbreidingen wat natuurlijk waarde vermeerderend werkt. Niet alleen in financiële zin maar ook in wooncomfort. De welstand is kritisch maar fair waardoor de esthetische kwaliteit van het stadsbeeld goed bewaakt wordt. Een vergunning laten verlenen is in deze gemeente niet lastig.
Aandeel Den Haag bij ArchitectDirect: 4,5%
Aantal vaste contactpersonen bij de gemeente (alle stadsdelen): 12
Slagingspercentage conceptaanvragen: 89%
Slagingspercentage omgevingsvergunning: 100%
Gemeente Den Haag

Bestemmingsplannen in Den Haag

De bestemmingsplannen in Den Haag zijn volledig ingeladen in www.ruimtelijkeplannen.nl. Hierdoor kun je snel (meestal al tijdens een eerste telefoongesprek of chat) van onze architecten vernemen of je verbouwplannen binnen de bestemmingsplanregels passen, of de gemeente ontheffingsmogelijkheden biedt en of je plan eventueel vergunningsvrij gebouwd mag worden. Via dit formulier kun je een gratis bestemmingsplan- en vergunningscheck door ons laten uitvoeren.

Archieftekeningen opvragen in Den Haag

In Den Haag is jammergenoeg nog niet volledig digitaal. Bouwplannen na 2010 zijn digitaal beschikbaar maar voor alle bouwtekeningen van voor die tijd moet je een afspraak maken bij het archief. Een afspraak maken kan online via de website van de gemeente. De tekeningen die je vervolgens laat inscannen bij het archief zijn wel erg compleet! Via deze link kun je een afspraak maken om je bouwtekeningen op te vragen.
gemeente den haag
verbouwen den haag

Dit maakt Den Haag bijzonder voor onze architecten

In tegenstelling tot het nieuwbouwbeleid, dat veel ruimte geeft voor architectonische uitspattingen, zijn verbouwingen en uitbreidingen vaak gehouden aan stevige welstandcriteria. De welstandscommissie neemt de professie serieus en hier komt onze architectentitel en opleiding goed van pas! Door slim om te gaan met materialen en composities, in combinatie met een persoonlijke, architectonische toelichting, weten we vaak het maximale uit je budget te persen en de welstandscommissie toch te overtuigen dat het ontwerp goed past binnen de richtlijnen!

De meest voorkomende verbouwing in Den Haag

Vrijwel alle verbouwingen in Den Haag gaan over uitbreiding van effectieve oppervlakte. Natuurlijk de uitbouw aan de achterzijde (eventueel in combinatie met een balkon) maar vooral de dakopbouw doet het goed in en rondom Den Haag. Er staan veel (jaren 30) woningen waarvoor het bestemmingsplan de opbouw toestaat én de fundering dit goed aan kan. Meestal wordt deze opbouw aan de voor- en achterzijde afgewerkt met een hellend dak en gebouwd met geprefabriceerde houtskelet-bouw elementen.