• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

Verbouwen in Den Haag.

Je wilt je woning in Den Haag gaan verbouwen en hebt tekeningen nodig voor de aannemer en voor de vergunningaanvraag. Je kunt er voor kiezen om de vergunningaanvraag door ons te laten doen.
Op deze pagina lees je welke tekeningen je nodig hebt voor je verbouwing en kun je direct een gratis op maat gemaakte offerte opvragen die je binnen 3 minuten in je mailbox hebt.

Stel in 3 minuten je offerte op!

Den Haag is voor ons als architecten én voor onze klanten een fijne stad om te verbouwen. Er is namelijk erg veel ruimte voor uitbreidingen wat natuurlijk waarde vermeerderend werkt. Niet alleen in financiële zin maar ook in wooncomfort. De welstand is kritisch maar fair waardoor de esthetische kwaliteit van het stadsbeeld goed bewaakt wordt. Een vergunning laten verlenen is in deze gemeente niet lastig.
Hoe ziet het proces er uit bij een verbouwing?
Als je plannen hebt om te gaan verbouwen wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je plannen ook daadwerkelijk vergunbaar zijn. Daarom wil je goed op de hoogte zijn van de risico's en kansen die er zijn. In deze video vertelt Nick je hier meer over. Ook kun je een gratis adviesgesprek met hem inplannen om de kansen en risico's met je te bespreken.
Aandeel Den Haag bij ArchitectDirect: 4,5%
Aantal vaste contactpersonen bij de gemeente (alle stadsdelen): 12
Slagingspercentage conceptaanvragen: 89%
Slagingspercentage omgevingsvergunning: 100%
Gemeente Den Haag

Welke tekeningen heb je nodig voor je verbouwing?

Welke tekeningen heb je nodig?

Schetsontwerp.

Een bouwproject begint vaak met een professioneel ontwerp waarin jij samen met onze architecten eisen, wensen en budget, slim vormgeven in een uniek ontwerp. Met een schetsontwerp kun je een concept aanvraag doen bij de gemeente.

Bouwtekening.

De Bouwtekening is de technische uitwerking van je plannen en is getoetst aan alle wettelijke regelgeving. Met deze tekeningen stap je naar je aannemer en ondertussen vragen wij je vergunning aan bij de gemeente.

Constructieberekening.

Om de veiligheid en kwaliteit van het bouwwerk te kunnen garanderen, heb je een constructieberekening nodig. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar hoeveel belasting de fundering, de wanden en kolommen aan kunnen.

Bestemmingsplannen in Den Haag

De bestemmingsplannen in Den Haag zijn volledig ingeladen in www.ruimtelijkeplannen.nl. Hierdoor kun je snel (meestal al tijdens een eerste telefoongesprek of chat) van onze architecten vernemen of je verbouwplannen binnen de bestemmingsplanregels passen, of de gemeente ontheffingsmogelijkheden biedt en of je plan eventueel vergunningsvrij gebouwd mag worden. Je kunt direct een gratis adviesgesprek bij ons inplannen.

Archieftekeningen opvragen in Den Haag

In Den Haag is jammergenoeg nog niet volledig digitaal. Bouwplannen na 2010 zijn digitaal beschikbaar maar voor alle bouwtekeningen van voor die tijd moet je een afspraak maken bij het archief. Een afspraak maken kan online via de website van de gemeente. De tekeningen die je vervolgens laat inscannen bij het archief zijn wel erg compleet! Via deze link kun je een afspraak maken om je bouwtekeningen op te vragen.
gemeente den haag
verbouwen den haag

Dit maakt Den Haag bijzonder voor onze architecten

In tegenstelling tot het nieuwbouwbeleid, dat veel ruimte geeft voor architectonische uitspattingen, zijn verbouwingen en uitbreidingen vaak gehouden aan stevige welstandcriteria. De welstandscommissie neemt de professie serieus en hier komt onze architectentitel en opleiding goed van pas! Door slim om te gaan met materialen en composities, in combinatie met een persoonlijke, architectonische toelichting, weten we vaak het maximale uit je budget te persen en de welstandscommissie toch te overtuigen dat het ontwerp goed past binnen de richtlijnen!

De meest voorkomende verbouwing in Den Haag

Vrijwel alle verbouwingen in Den Haag gaan over uitbreiding van effectieve oppervlakte. Natuurlijk de uitbouw aan de achterzijde (eventueel in combinatie met een balkon) maar vooral de dakopbouw doet het goed in en rondom Den Haag. Er staan veel (jaren 30) woningen waarvoor het bestemmingsplan de opbouw toestaat én de fundering dit goed aan kan. Meestal wordt deze opbouw aan de voor- en achterzijde afgewerkt met een hellend dak en gebouwd met geprefabriceerde houtskelet-bouw elementen.