• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  - Eindhoven
  133 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10

Verbouwen in Utrecht.

 Een kijkje in de keuken bij ArchitectDirect in Utrecht

Utrecht is de stad waar wij in het oprichtingsjaar ons eerste project buiten Eindhoven maakte. Een opbouw in moderne architectuur aan de Nachtegaalstraat tegenover de Stadsschouwburg. Ondertussen is Utrecht op Amsterdam en Den Haag na voor ons de stad waarin wij het grootste aantal projecten en vergunningsaanvragen verwerken.
Aandeel Utrecht bij ArchitectDirect: 3,1%
Aantal vaste contactpersonen bij de gemeente (alle stadsdelen): 7
Slagingspercentage conceptaanvragen: 100%
Slagingspercentage omgevingsvergunning: 100%
verbouwen Utrecht

Bestemmingsplannen in Utrecht

De bestemmingsplannen in Utrecht zijn niet volledig ingeladen in www.ruimtelijkeplannen.nl. Het inzien van de toegepaste regels op je woning kost wat meer tijd dan gebruikelijk. Via dit formulier kun je een gratis bestemmingsplan- en vergunningscheck door ons laten uitvoeren. Een van onze architecten gaat dan voor je controleren of je verbouwplannen binnen de bestemmingsplanregels passen, of de gemeente ontheffingsmogelijkheden biedt en of je plan eventueel vergunningsvrij gebouwd mag worden. 

Archieftekeningen opvragen in Utrecht

Sinds kort heeft ook gemeente Utrecht een digitaal archief. Hierdoor kunnen wij de bouwtekeningen van je woning snel en eenvoudig opvragen. Het Utrechts Archief heeft een doorlooptijd van 5 dagen, de dossiers worden per mail verzonden. Wil je graag zelf je bouwtekeningen opvragen in Utrecht? Klik dan hier.
verbouwen Utrecht
verbouwen Utrecht

Dit maakt Utrecht bijzonder voor onze architecten

De dakopbouw aan de achterzijde van de woning is veruit de meest populaire verbouwing. Van origine zijn dit vaak jaren-30 woningen met 2 bouwlagen en een kap. De achtergevel wordt vervolgens recht opgetrokken zodat je zeker de helft van de 2e verdieping als goede slaapkamer of kantoor kunt gebruiken. Op veel locaties in Utrecht biedt het bestemmingsplan vrijheden om deze uitbouw van de 2e verdieping te realiseren.