• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

Verbouwen in Utrecht.

Je wilt je woning in Utrecht gaan verbouwen en hebt tekeningen nodig voor de aannemer en voor de vergunningaanvraag. Je kunt er voor kiezen om de vergunningaanvraag door ons te laten doen.
Op deze pagina lees je welke tekeningen je nodig hebt voor je verbouwing en kun je direct een gratis op maat gemaakte offerte opvragen die je binnen 3 minuten in je mailbox hebt.

Stel in 3 minuten je offerte op!

Utrecht is de stad waar wij in het oprichtingsjaar ons eerste project buiten Eindhoven maakte. Een opbouw in moderne architectuur aan de Nachtegaalstraat tegenover de Stadsschouwburg. Ondertussen is Utrecht op Amsterdam en Den Haag na voor ons de stad waarin wij het grootste aantal projecten en vergunningsaanvragen verwerken.
Hoe ziet het proces er uit bij een verbouwing?
Als je plannen hebt om te gaan verbouwen wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je plannen ook daadwerkelijk vergunbaar zijn. Daarom wil je goed op de hoogte zijn van de risico's en kansen die er zijn. In deze video vertelt Nick je hier meer over. Ook kun je een gratis adviesgesprek met hem inplannen om de kansen en risico's met je te bespreken.
Aandeel Utrecht bij ArchitectDirect: 3,1%
Aantal vaste contactpersonen bij de gemeente (alle stadsdelen): 7
Slagingspercentage conceptaanvragen: 100%
Slagingspercentage omgevingsvergunning: 100%
verbouwen Utrecht

Welke tekeningen heb je nodig voor je verbouwing?

Welke tekeningen heb je nodig?

Schetsontwerp.

Een bouwproject begint vaak met een professioneel ontwerp waarin jij samen met onze architecten eisen, wensen en budget, slim vormgeven in een uniek ontwerp. Met een schetsontwerp kun je een concept aanvraag doen bij de gemeente.

Bouwtekening.

De Bouwtekening is de technische uitwerking van je plannen en is getoetst aan alle wettelijke regelgeving. Met deze tekeningen stap je naar je aannemer en ondertussen vragen wij je vergunning aan bij de gemeente.

Constructieberekening.

Om de veiligheid en kwaliteit van het bouwwerk te kunnen garanderen, heb je een constructieberekening nodig. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar hoeveel belasting de fundering, de wanden en kolommen aan kunnen.

Bestemmingsplannen in Utrecht

De bestemmingsplannen in Utrecht zijn niet volledig ingeladen in www.ruimtelijkeplannen.nl. Het inzien van de toegepaste regels op je woning kost wat meer tijd dan gebruikelijk. Via deze link kun je een gratis adviesgesprek bij ons inplannen en kunnen we je direct adviseren. Een van onze architecten gaat dan voor je controleren of je verbouwplannen binnen de bestemmingsplanregels passen, of de gemeente ontheffingsmogelijkheden biedt en of je plan eventueel vergunningsvrij gebouwd mag worden. 

Archieftekeningen opvragen in Utrecht

Sinds kort heeft de gemeente Utrecht een digitaal archief. Hierdoor kun je de archieftekeningen van je woning eenvoudig en snel opvragen. Het Utrechts archief heeft een doorlooptijd van 5 dagen en de dossiers worden per mail verzonden. Klik hier om direct je archieftekeningen op te vragen.
verbouwen Utrecht
verbouwen Utrecht

Dit maakt Utrecht bijzonder voor onze architecten

De dakopbouw aan de achterzijde van de woning is veruit de meest populaire verbouwing. Van origine zijn dit vaak jaren-30 woningen met 2 bouwlagen en een kap. De achtergevel wordt vervolgens recht opgetrokken zodat je zeker de helft van de 2e verdieping als goede slaapkamer of kantoor kunt gebruiken. Op veel locaties in Utrecht biedt het bestemmingsplan vrijheden om deze uitbouw van de 2e verdieping te realiseren.