• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

Bouwtekening laten maken

De manier om een goede bouwtekening te laten maken

Je staat aan de start van je (ver)bouwproject. Als je een vergunning wil aanvragen heb je eerst een bouwtekeningen nodig. Vervolgens dien je deze in bij de gemeente zodat ze hier snel goedkeuring op kunnen geven. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag gaan. Bovendien zorgt een op maat gemaakte bouwtekening voor scherpe prijzen en goede afspraken wanneer je op zoek gaat naar een aannemer. Op deze pagina lees je meer over belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden voordat je een bouwtekeningen laat maken.

Direct een Architect aan de lijn

Weet je niet precies wat je mag (ver)bouwen?

Vraag snel een Gratis vergunning- en bestemmingsplan check aan.
We zoeken het dan binnen 2 dagen voor je uit!

Waarom heb je een bouwtekening nodig?

Een bouwtekening laten maken doe je eigenlijk altijd voor 2 partijen. Ten eerste voor de gemeente, maar zeker ook voor je aannemer. Indien je verplicht bent om een vergunning aan te vragen heb je een bouwtekening nodig. Hiermee kan de gemeente controleren of je (ver)bouw voldoet aan de geldende regels van het bouwbesluit en het bestemmingsplan. Zodra je aannemers gaat benaderen voor offertes zorgen bouwtekeningen er voor dat zij goed weten wat er moet gebeuren. Tip: Vraag minstens bij drie aannemers offertes aan.

Je kunt de bouwtekening zien als onderdeel van een belangrijk contract. De aannemer moet immers bouwen wat er op tekening staat. Dit zorgt er dus voor dat je niet met een berg meerwerk wordt opgezadeld. Op de bouwtekening die je laat maken staat ten slotte duidelijk wat je van je aannemer verlangt.

Weet je niet precies wat je mag (ver)bouwen?

Vraag snel een Gratis vergunning- en bestemmingsplan check aan.
We zoeken het dan binnen 2 dagen voor je uit!

Verschil bouwtekening nieuwbouw en verbouw

Er zit ook enig verschil in een bouwtekening voor nieuwbouw of verbouw. Nieuwbouw bevat namelijk bouwtekeningen die je nodig hebt voor een nieuw op te richten woning. Oftewel het nieuwe hoofdgebouw op je kavel. Onder verbouw verstaan we alle werkzaamheden op en aan een bestaand hoofdgebouw én vrijstaande bijgebouwen. Te denken valt aan een schuur, garage of overkapping.

Waarin zit nu het verschil tussen bouwtekeningen laten maken voor nieuwbouw of verbouw? Dat heeft alles te maken met de gegevens die aangeleverd moeten worden, waardoor de gemeente hun toetsing goed kan uitvoeren. Bij een nieuwbouwwoning wordt ieder onderdeel gekeurd op het bouwbesluit. Bij verbouw wordt dat gedaan voor de uitbreidingen en daarom zijn er minder (strenge) regels waarop wordt getoetst.

Wat zijn de levertijden van Architectdirect?

Levertijd Toeslag
6 weken Geen toeslag
3 weken 20%
2 weken 30%
1 week 50%

Het belang van een snelle levertijd

Tijdsdruk is in een bouwproces altijd vervelend. Het heeft een negatief effect op de kwaliteit maar misschien nog belangrijker; op de prijs. Er zijn een heel scala aan redenen waarom het project op een bepaald moment klaar moet zijn. Je hebt bijvoorbeeld haast met je vergunning omdat je financiering verloopt. Of je hebt haast met het accepteren van een offerte omdat je de bouwplanning anders niet haalt. Haast kost je geld. Zeker omdat je een belangrijke onderhandelingspositie verliest én omdat je niet scherp genoeg kunt zijn of dat alles in je offertes is inbegrepen. Iedere dag die je kunt besparen in het voortraject gaat je daarom geld besparen in de uitvoering.  Bij ArchitectDirect leveren we al je gekozen tekeningen standaard binnen 6 weken. Tegen een toeslag kunnen we echter eerder leveren, al binnen 1 week.

Wat zijn de levertijden van Architectdirect?

Levertijd Toeslag
6 weken Geen toeslag
3 weken 20%
2 weken 30%
1 week
50%

Kwaliteit van de bouwtekening

De kans is groot dat je op dit moment voor het eerst een bouwtekening laat maken. Hoe bepaal je dan wanneer de kwaliteit hoog genoeg is voor wat je nodig hebt. Voor zowel de gemeente als je aannemer zijn de volgende aandachtspunten van belang: 
 •     De plattegronden, gevels en doorsneden moeten goed op elkaar zijn afgestemd. Daarom is het verstandig om bouwtekeningen te laten maken  in 3D software. Hiermee voorkom je dat er onhandige bouwfouten ontstaan.
 •     Bouwtekeningen moeten ventilatie,- daglichtberekeningen bevatten.
 •     Zorg dat je aannemer niet per ongeluk een muur sloopt die moest blijven staan. Je betaalt dan immers sloopkosten én de kosten voor de nieuw te bouwen wand. Slooptekeningen voorkomen deze misverstanden.
 •     Nauwkeurige detailtekeningen. Deze moeten tenminste aangeven hoe je woning wind,- en waterdicht gebouwd moet worden én vervelende insecten buiten houdt.
 •     Omschrijving van toe te passen materialen.  Dit zorgt er voor dat niet alleen de tekening, maar ook de uiteindelijke bouw in de juiste kwaliteit wordt opgeleverd. 

Hoe klanten ArchitectDirect beoordelen

Deskundigheid
92%
Creativiteit
91%
Kwaliteit producten
93%
Communicatie
92%

Voordelen bouwtekening laten maken door Architectdirect

Vanaf 2016 hebben al meer dan 550 klanten tekeningen laten maken bij ArchitectDirect.  Van deze 550 klanten is meer dan 50% getoetst door vrijwel alle gemeenten in Nederland. De projecten zijn door wel honderden verschillende aannemers uitgevoerd. Met iedere klant, gemeente en vaak ook aannemers hebben wij persoonlijk contact om onze bouwtekeningen te optimaliseren. Met het inzicht van honderden vakgenoten perfectioneren wij onze tekeningen. Dit zorgt voor een soepel proces tijdens je vergunning en een praktische,- en kwalitatief hoogwaardige uitvoering.
Waarvoor wil je een bouwtekening laten maken?

NIEUWBOUW.

Bouwtekening
voor het bouwen van een nieuwe woning.

vanaf €3500,-

inclusief btw

Verbouwing.

Bouwtekening
voor het verbouwen van je bestaande woning.

Offerte in 3 minuten


Verbouwing.

Bouwtekening
voor het verbouwen van je bestaande woning.

Offerte in 3 minuten