• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

Bouwtekening.

Voor je nieuwe huis

Ieder bouwplan wordt uitgewerkt in goede tekeningen. Met deze technische uitwerking bewijs je bij de gemeente dat je bouwplannen voldoen aan het Bouwbesluit. 

vanaf €3500,-
Incl. btw

We begrijpen ook dat een nieuw huis bouwen een hoop vragen op roept. Daarom bieden we graag een gratis adviesgesprek.

Plan snel je adviesgesprek

De technische uitwerking van je nieuwe huis

Ieder bouwplan wordt uitgewerkt in goede tekeningen. Met deze technische uitwerking bewijs je bij de gemeente dat je bouwplannen voldoen aan het Bouwbesluit. Hierdoor weten aannemers wat zijn moeten offreren. 

Bouwtekening vanaf €3500,-
Incl. btw
Hoe werkt het?
Wanneer al je wensen en eisen duidelijk op papier staan en door jou zijn goedgekeurd, kunnen we starten met het maken van de bouwtekening, de constructieberekeningen en de EPC en MPG berekeningen. Bovenstaande documenten zijn benodigd om een vergunningaanvraag bij de gemeente te  kunnen doen.

Je schetsontwerp en bouwtekening worden binnen 6 weken geleverd. Tegen een toeslag kunnen wij deze eventueel sneller leveren. Informeer naar de mogelijkheden.
Wat hebben we nodig?
Om aan de slag te kunnen met je bouwtekening hebben we een schetsontwerp nodig.
Plan een gratis adviesgesprek in
Stel al je vragen aan een architect
Stel al je vragen aan een architect
Plan een gratis adviesgesprek in

Bouwtekening voor je nieuwe huis.

Je bent net als vele anderen opzoek naar een bouwtekening. Wat heb je ten minste nodig voor een vergunning en welke documenten helpen een aannemer nou echt goed op weg? 
Je bent net als vele anderen opzoek naar een bouwtekening. Wat heb je ten minste nodig voor een vergunning en welke documenten helpen een aannemer nou echt goed op weg? 
Wat heb je nodig voor een bouwvergunning?
Een nieuwbouwwoning valt altijd onder de activiteit ‘woning bouwen’ en is altijd vergunningsplichtig. In de WaBo (wet algemene bepalingen omgevingsrecht) is bepaald welke documenten je hier voor moeten indienen bij de gemeente.

De documenten bestaan ten minste uit tekeningen schaal 1:100 (plattegronden, gevels en doorsneden), detailtekeningen, een situatietekening, daglicht,- en ventilatieberekeningen en foto’s van de huidige situatie. Aanvullend zijn ook constructieve gegevens nodig in de vorm van sterkte en stabiliteitsberekeningen en een EPC en MPG berekening.

Welke documenten helpen een aannemer nou echt goed op weg?
Om een vergunning aan te vragen bij je gemeente dien je de zojuist genoemde documenten aan te leveren in .pdf bestanden. Uit onze ervaring blijkt dat aannemers blij worden van .dwg bestanden, dat zijn bestanden waar je aannemer zelf werkvoorbereiding en calculatie mee kan doen. Denk bijvoorbeeld aan nauwkeurige staaltekeningen of het uitrekenen van de hoeveelheid materialen die hij moet bestellen. Dat is veel gemakkelijker met een .dwg bestand.

Heb je een echt vooruitstrevende aannemer die zijn uitvoering goed wil starten? Dan zal hij in de lucht springen van een IFC-bestand, dat is een slim 3D bestand waarin hij veel informatie kan uitlezen. Beide bestanden (dwg en ifc) worden altijd meegeleverd bij de bouwtekeningen van ArchitectDirect.

Sneller. Effectiever. Goedkoper.

Inclusief vergunningaanvraag
Wij dienen de vergunning voor je in en onderhouden ook het contact met de gemeente.
DWG tekeningen en IFC bestand
De DWG tekeningen en het IFC bestand zijn onderdelen waar de aannemer vaak naar vraagt. 
Voordelige Bouwtekening
Bestel je een schetsontwerp bij ons, dan krijg je €500,- korting op je bouwtekening!  

Hoe ziet de planning er uit zodra je architect begint met je bouwtekeningen?

Bij een succesvolle en professionele verbouwing hoort natuurlijk een goede planning. En of je verbouwing nou groot of klein is, wij beloven dat je vergunning aangevraagd wordt op de 14e dag na je bestelling.
De aanvraag
Na het indienen van je vergunning start een belangrijke periode waar veel van onze klanten ‘geduld’ moeten hebben. Je gemeente mag namelijk 8 weken de tijd nemen om je vergunning te verlenen. In uitzonderlijke gevallen mag dit zelfs met 6 weken worden verlengd. Ga er dus van uit dat als je vandaag besteld, dat je over 10 tot 16 weken je vergunning hebt.
Wat kan ik doen tijdens deze 8 weken?
Gelukkig hoef je niet te duimendraaien in deze lange periode. Je hebt nu bouwtekeningen laten maken en hiermee kun je starten met het aanschrijven van aannemers en zelfs een onderhandelingsfase doorlopen. In het bouwproces geldt: voorkom tijdsdruk, dit versterkt je onderhandelingspositie. Vraag de architect van je project om onze lijst met tips: Dit kan ik doen tijdens het wachten op mijn vergunning!

Welke tekeningen krijg je bij een bouwtekening.

ONTWERP IN BOVENAANZICHT

Plattegrond tekening.

Je nieuwe ruimtes inzichtelijk gemaakt op basis van een schets. Onze architecten ontwerpen de plek van ramen, deuren en meubilair.
ONTWERP IN AANZICHT

Gevel tekening.

Voor het oog de belangrijkste tekening, hierop vind je namelijk hoe je verbouwing er van buiten uit zal zien. De perfecte compositie van muren, ramen en materialen. 
ONTWERP IN OMGEVING

Situatie tekening.

Handig om te zien wat er van je tuin resteert na de verbouwing. Wij laten je hierop namelijk zien hoe groot de uitbreiding is en op welke plek je verbouwing staat.
Detaillering

Doorsnedes en details.

In de doorsnedes zie je onder andere de opbouw van de wanden. Ook krijg je de detaillering van bepaalde onderdelen te zien.
Loop door je toekomstige huis

Interactief 3D model.

In dit model loop je al door je huis, terwijl het nog niet verbouwd is. 

Bouwtekening.

Liever eerst een voorbeeld document zien? Dit voorbeeld geeft het eindproduct van een schetsontwerp weer. Wij sturen alle tekeningen altijd in een PDF document op.
vanaf €3500,-
Levertijd: 6 weken