• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  - Eindhoven -
  133 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
 • Tot 21:00 bereikbaar

Een schetsontwerp of bouwtekening laten maken, hoe werkt dat proces nou eigenlijk?

Een schetsontwerp of bouwtekening laten maken, hoe werkt dat proces bij ArchitectDirect?

Druk op een stap voor meer info.

Start: Schetsontwerp

Levertijd: Binnen 7 dagen
Een schetsontwerp heb je al voor €500,-
Archieftekeningen opvragen
Stap 1
Wil je laten checken of je archieftekeningen voldoen, stuur ze dan naar start@architectdirect.nl 
Schetsontwerp bestellen
Stap 2
Wij werken met vaste standaardprijzen. Je krijgt zelfs tot €500,- korting op je bouwtekening als je een schetsontwerp besteld.
Telefonische intake wensen
Stap 3
Een van onze architecten neemt binnen 2 dagen contact met je op om je wensen door te nemen. Bij verbouwingen komt er niet standaard een architect op locatiebezoek. Dit is wel mogelijk. Bij nieuwbouw projecten is dit inbegrepen.
Je architect gaat schetsen
Stap 4
De architect waarmee jij hebt gesproken gaat binnen de aangegeven levertijd  je unieke schetsontwerp uitwerken. 
Goedkeuring Schetsontwerp
Stap 5
Het schetsontwerp ontvang je in je email. Graag horen we je feedback. We passen het ontwerp 1x gratis aan. Ook kunnen we het schetsontwerp indienen bij de gemeente voor een conceptaanvraag.
Schetsontwerp is klaar!
Hoera! Je bent blij met het schetsontwerp. Ook de gemeente is in principe akkoord. Nu kunnen we door naar de bouwtekening.

Start: Bouwtekening

Levertijd: 7 dagen
Heb je een Schetsontwerp besteld, dan krijg je korting op je bouwtekening!
Extra opties uitwerken
Stap 9
Je architect gaat de extra opties uitwerken indien je deze hebt besteld. Denk bijvoorbeeld aan constructieberekeningen, hoeveelheden bouwmateriaal of EPC en MPG.
Je architect gaat tekenen
Stap 8
De architect waarmee jij hebt gesproken gaat binnen de aangegeven levertijd de bouwtekening in 3D uitwerken. Je ontvang tekeningen van de bestaande, sloop en nieuwe toestand.
Technische intake wensen
Stap 7
Een van onze architecten neemt contact met je op om de technische uitgangspunten voor de bouwtekening met je vast te leggen. Zo kunnen we alles in één keer goed tekenen en besparen we je onnodige kosten.
Bouwtekening bestellen
Stap 6
Bestel je bouwtekening met de bijbehorende nodige opties zoals een constructieberekeningen direct online. De prijzen die je ziet zijn vaste prijzen.
Bouwtekening bestellen
Stap 6
Wij werken uitsluitend met online bestellingen. Bestel je bouwtekening met de bijbehorende nodige opties zoals constructieberekeningen.
Technische intake wensen
Stap 7
Een van onze architecten neemt contact met je op om de technische uitgangspunten voor de bouwtekening met je vast te leggen. Zo kunnen we alles in één keer goed tekenen en besparen we je onnodige kosten.
Je architect gaat tekenen
Stap 8
De architect waarmee jij hebt gesproken gaat binnen de aangegeven levertijd de bouwtekening in 3D uitwerken. Je ontvang tekeningen van de bestaande, sloop en nieuwe toestand.
Extra opties uitwerken
Stap 9
Je architect gaat de extra opties uitwerken indien je deze hebt besteld. Denk bijvoorbeeld aan constructieberekeningen, hoeveelheden bouwmateriaal, een rioleringsplan etc.
Wijzigingen?
Stap 10
Wijzigingen zijn niet inbegrepen bij de bouwtekening. Daarom is de technische intake uiterst belangrijk. Wijzigingen kosten €60,- per uur. Overleg daarom de technische intake (stap 7) vooraf zorgvuldig!
Bouwtekening is klaar!
Hoera! We kunnen de vergunning aanvragen. De tekeningen van ArchitectDirect zijn altijd compleet voor de vergunningsaanvraag.

Start: Vergunningaanvraag

Looptijd aanvraag 6-8 weken
Stap 10
ArchitectDirect kan namens jou de vergunning  aanvragen. Een aanvraag duurt 6 tot 8 weken. De gemeente mag  verlengen tot 14 weken. Onze tekeningen voldoen altijd voor een vergunningaanvraag.
De vergunning is verleend!
Einde diensten ArchitectDirect
ArchitectDirect is klaar met de werkzaamheden wanneer de omgevingsvergunning verleend is. Ontbreken er gegevens op de tekeningen voor de aanvraag? Wij vullen deze kosteloos aan.
Tekeningen naar aannemer

Stuur je tekeningen op naar je aannemer of begin zelf met je werkvoorbereiding.

Heb je nog geen aannemer? Vraag dan prijzen op via www.werkspot.nl
De bouw kan beginnen

In deze fase zal je aannemer nog aan werkvoorbereiding moeten doen.

De werktekeningen zitten niet standaard bij de bouwtekening. Deze kun je wel als extra optie aanvinken.

Einde: Geniet ervan!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe activeer ik mijn kortingen?
Wanneer je een schetsontwerp bestelt, krijg je bij verbouwingen €250,- korting op je bouwtekening. Bij nieuwbouw krijg je €500,- korting op je bouwtekening. Je ontvangt van ons per mail een unieke kortingscode die je in kunt voeren bij het afrekenen van je bouwtekening.
Wat moet ik aanleveren om te beginnen?
Om aan de slag te kunnen hebben wij archief tekeningen van de bestaande toestand van je woning nodig. In veel gemeenten zijn de archieftekeningen al digitaal beschikbaar. Kijk verder om te zien hoe je je archieftekeningen opvraagt. 
Welke producten heb ik nodig?
Als je een vergunningaanvraag wil doen moet je bij de gemeente een bouwtekening en een constructieberekening aanleveren. Om een bouwtekening te kunnen maken, hebben we een schetsontwerp nodig om al je wensen en eisen vast te leggen.
Wat kosten de producten die ik nodig heb?
Wij hanteren vast, transparante prijzen. Hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan. Op de bestelpagina van het betreffende product kun je exact de prijzen van het schetsontwerp, de bouwtekening en alle mogelijke opties zien.
Wat zit er wel en wat zit er niet bij?
Onze tekeningen bestaan onder andere uit plattegronden, gevels, doorsnedes, details en situatie tekeningen. De tekeningen voldoen altijd voor de vergunningaanvraag en aannemer. Werktekeningen zitten er niet bij. Op de productpagina kun je zien wat er allemaal inbegrepen is.
Waarom heb ik een schetsontwerp nodig?
In het schetsontwerp worden al jouw eisen en wensen verwerkt. Een schetsontwerp hebben wij altijd nodig om een goede bouwtekening te kunnen maken. Heb je zelf al een ontwerp gemaakt, dan kunnen wij voor je checken of deze voldoet voor een bouwtekening.
Hoe plaats ik een  bestelling?
Wij werken uitsluitend met online bestellingen. Op onze website kun je direct een Schetsontwerp en Bouwtekening bestellen. Je wordt dan binnen 3 dagen gebeld om al je eisen en wensen te bespreken. Heb je een foute bestelling geplaatst? Neem dan contact met ons op.