• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

Hoe werkt het?

Hieronder staat ons proces stap voor stap uitgelegd. Zo weet je binnen enkele minuten goed hoe het allemaal werkt bij ArchitectDirect.
Ons proces

Hoe werkt het?

Hieronder staat ons proces stap voor stap uitgelegd. Zo weet je binnen enkele minuten goed hoe het allemaal werkt bij ArchitectDirect. We hebben ook een video waarin het verbouw proces uitgelegd wordt.

Bekijk het Stappenplan

Voorbereiding

Plan een adviesgesprek in

Je wil natuurlijk weten welke kansen en risico's jouw plannen met zich meebrengen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarom bieden wij een gratis adviesgesprek aan. In dit gesprek luisteren onze architecten naar je plannen en zullen ze al je vragen beantwoorden, twijfels wegnemen en je advies geven waar je echt wat aan hebt. Hierna kun je een goede offerte opvragen. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 09:00 en 17:00.
Architect

Stel zelf je offerte op

Stap 1 is om je offerte op te stellen via onze website. Dat doe je door al je eisen en wensen omtrent je project in te vullen in onze offerte configurator. Ook komen hier verantwoordelijkheden aan bod, zoals de verantwoordelijkheden voor het ontwerp, en wie je wil dat de vergunningaanvraag doet. Klik hier om een supersnelle offerte aan te vragen.

Vraag je archiefstukken op

Om een schetsontwerp of een bouwtekening te kunnen maken, hebben we de archiefstukken nodig van de woning. Zonder deze tekeningen kunnen we niet beginnen. Het is daarom belangrijk dat je deze zo snel mogelijk opvraagt bij de gemeente. Hoe je dat kunt doen lees je op deze pagina.

Stuur je archiefstukken op

Nadat je de archiefstukken in je bezit hebt dien je deze eerst zelf te controleren op volledigheid voordat je ze naar ons stuurt. Hierdoor loopt je project geen vertraging op. Hoe je dat kunt doen lees je op deze pagina.
Wanneer je stukken volledig zijn kun je ze sturen naar start@architectdirect.nl. 

Geef akkoord op je offerte

Wil je de offerte accorderen? In de offerte zelf kun je op de eerste pagina een oranje knop vinden om de opdracht te bevestigen. Wanneer je op deze knop klikt heb je eerst nog de mogelijkheid om een levertijd, een betalingstermijn en extra opties zoals een locatiebezoek te kiezen. Wanneer je deze keuzes gemaakt hebt kun je de opdracht definitief bevestigen!

Intake

We beginnen met het controleren van je archiefstukken. Als ze volledig zijn plannen we een intakegesprek in om al je wensen en eisen te bespreken. Als ze niet volledig zijn laten we uiteraard weten welke stukken we missen en hoe je die kunt verkrijgen. Bij een levertijd van 6 of 3 weken is de intake binnen 7 dagen. Bij een levertijd van één of twee weken is de intake binnen 48 uur. 

Aan de slag met je tekeningen

Na de intake gaan we aan de slag met je tekeningen om binnen de gewenste levertijd op te leveren. In de offerte generator kun je kiezen welke tekeningen je wil afnemen. De bouwtekening is een vereiste voor een vergunningaanvraag. Om een bouwtekening te kunnen maken hebben we een schetsontwerp nodig. 

Constructieberekening

De schetsontwerpen en bouwtekeningen worden gemaakt door ons, maar constructieberekeningen vereist weer hele andere vaardigheden. Daarom worden onze constructieberekeningen gemaakt door onze partner Constructieshop.nl. Je krijgt een eigen contactpersoon toegewezen voor als je vragen hebt.

Omgevingsvergunning

In de offerte generator kun je kiezen of je zelf de vergunningaanvraag wil doen, of dat wij hem voor je moeten doen. De omgevingsvergunning heeft een termijn van 8 weken en gaan wij voor je indienen wanneer je hier voor gekozen hebt. Wij onderhouden dan ook tussentijds het contact met de gemeente, tot het moment dat de vergunning verleend is.
Bekijk hier een video over het proces bij verbouwen