• Bestaande woning verbouwen?

    Schetsontwerp Verbouwing

    vanaf €120,- incl btw

    Bouwtekening Verbouwing

    vanaf €495,- incl btw

  • Nieuwe woning bouwen?

    Schetsontwerp Nieuwbouw

    vanaf €1000,- incl btw

    Bouwtekening Nieuwbouw

    vanaf €2000,- incl btw

  • Klanten ervaringen

    Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

Huis ontwerpen

Een op maat gemaakt huis ontwerpen

In ieder mens schuilt een beetje Architect. We zijn namelijk allemaal experts op het gebied van wonen. Dat doen we immers al een leven lang. We hebben allemaal een eigen smaak en vaak weten mensen goed wat ze mooi en fijn vinden. Lees hieronder over het belang van jouw inbreng én de rol van een architect bij het ontwerpen van een huis.

Direct een Architect aan de lijn

Direct een Architect aan de lijn

Het belang van een goed ontwerp. 

Wanneer je een huis gaat ontwerpen ben je gebonden aan bepaalde regels. Daar staan natuurlijk ook weer veel vrijheden tegenover. Een op maat gemaakt ontwerp sluit perfect en gebalanceerd aan op je smaak, je kavel, je woonwensen én bovendien natuurlijk je budget. Een architect helpt je om al je wensen, eisen én dromen goed te balanceren waardoor je geen centimeter teveel zult bouwen en daarmee het bouwbudget alleen uitgeeft aan dingen die belangrijk voor je zijn.


Weet je niet precies wat je mag bouwen?
Vraag snel een Gratis bestemmingsplan check aan.
We zoeken het dan binnen 2 dagen voor je uit!

Wat zijn de kosten van een huis ontwerpen met een architect? 

Vroeger, toen het architectenvak nog door elite werd uitgevoerd en alleen beschikbaar was in het ‘villa’ segment, kostte een architect al gauw 10% van je bouwbudget. In de hedendaagse tijd heeft een architect veel (computer)middelen ter beschikking om efficiënter te werken en daarom is er meer tijd over voor pure creativiteit en advieswerk. Dit zie je ook in de prijs die op dit moment tussen de 2% en 5% van de totale bouwsom ligt. Een rekenvoorbeeld: besteed je 250.000,- aan bouwkosten (aannemer) dan zijn de kosten van een architect ongeveer 5.000,- tot 12.500,-. 

Altijd een vaste, betaalbare prijs!

Een ontwerp voor een nieuw huis kost bij ArchitectDirect.nl altijd €5000,- en kan al binnen 7 dagen klaar zijn!
Architectdirect - Huis ontwerpen
Architectdirect.nl
Beoordeeld met een
9,2

Waar voor je geld

Omdat je waarschijnlijk maar één keer een huis ontwerpt, wil je wel dat er kwaliteit wordt geleverd door je architect. Maar de hoofdprijs betalen is ook zonde. Je kunt dat geld namelijk beter uitgeven aan de bouw. Wij hebben ervaren dat er 2 belangrijke thema’s zijn die de prijs-kwaliteit enorm verhogen.

1] Communicatie optimalisatie; Ga na of je architect duidelijk voor ogen heeft hoe jullie samen communiceren. Daarnaast ook hoe je architect communiceert met de constructeur en de gemeente. Als hier duidelijke afspraken voor zijn die je de juiste ruimte én structuur geven om je wensen en ideeën over te dragen is de kans op een efficiënt, foutloos en daardoor goedkoop maar kwalitatief hoogwaardig proces erg groot.

2] Alles uitwerken in 3D én parametrisch; Omdat dit een beetje technisch klinkt kun je dit vergelijken met het bouwen van een auto. Met de hand of met robots. Je wil juist dat het ontwerp door mensen en met de hand gemaakt wordt maar dat de technische uitwerking de nauwkeurigheid, snelheid en kosten efficiënte oplossing heeft van een robot. 
Architectdirect - Huis ontwerpen
Architectdirect.nl
Beoordeeld met een
9,2

Waarom zijn de prijzen bij ArchitectDirect lager dan gemiddeld? 

Hierboven heb je al kort kunnen lezen over de prijs-kwaliteit verhouding. Het bewaken van kwaliteit is misschien wel de belangrijkste verantwoordelijkheid van een Architect. Dus in plaats van besparen op kwaliteit om de prijs te drukken focussen wij ons op de optimalisatie van communicatie en 3D oplossingen. Door dit te doen houden wij meer tijd over om aandachtig naar iedere klant te luisteren en een op maat gemaakt huis te ontwerpen. Van ieder project gaat 20% van de advieskosten direct naar onze R&D waardoor we in de opvolgende maand voor dezelfde prijs nóg meer kwaliteit kunnen leveren.
Bouwtekening laten maken
1
2
3

Het ontwerp proces bij Architectdirect

Als je graag samen met ArchitectDirect je huis ontwerpt zit het proces als volgt in elkaar. Je verzamelt gegevens over de kavel waarop je wilt bouwen met bijvoorbeeld postcode/huisnummer of een kavelpaspoort. Aanvullend vinden we het leuk als je een moodboard of schetsen kunt aanleveren van wat je zelf al in gedachten hebt.

Zodra je in de webshop een bestelling hebt geplaatst neemt een van onze architecten telefonisch contact met je op om je wensen door te spreken. Hij/zij zal een gespreksnotitie maken en een overzichtelijk formulier maken van wat jullie hebben besproken.

Na 5 dagen ligt het eerste ontwerp voor je klaar en deze wordt via de mail naar je verzonden, inclusief een persoonlijke toelichting op video waarin je architect je stap voor stap door het ontwerp rondleidt. Je neemt enkele dagen de tijd om goed na te denken over feedback en bespreekt deze met je architect. Deze aanpassingen worden kosteloos verwerkt in het ontwerp. Je bent daarna klaar om een conceptaanvraag bij de gemeente in te dienen ter controle.

Kan ik  ook zelf een ontwerp maken?

Omdat we allemaal een klein beetje Architect zijn en al een leven aan woon-ervaring hebben heeft iedereen de mogelijkheid om zelf met een ontwerp aan de slag te gaan. Wij zien een heel scala aan ontwerpen van krabbels op bierviltjes tot compleet (goed) uitgewerkte ontwerpen in Floorplanner. Voor de enthousiastelingen hebben wij een handig lijstje van programma’s waarin je je creativiteit goed kunt laten gaan én een bonus-lijstje waarmee je beginnersfouten voorkomt.
Lijstje met handige programma's
  • Sketch up Floorplanner (meubels zijn op schaal)
  • SIMS Roomsketcher (meubels zijn op schaal)
Bonus lijstje
  • Controleer in het bestemmingsplan hoeveel je mag bouwen (www.ruimtelijkeplannen.nl)
  • Vraag bij de gemeente of er een welstandsnota/beeldkwaliteitsplan is.
  • Gebruik een goede kadastrale kaar (schaal 1:500 of schaal 1:1000). Teken je plattegronden en gevelaanzichten schaal 1:100.

Voordelen bouwtekening laten maken door Architectdirect

Vanaf 2016 hebben al meer dan 550 klanten tekeningen laten maken bij ArchitectDirect.  Van deze 550 klanten is meer dan 50% getoetst door vrijwel alle gemeenten in Nederland. De projecten zijn door wel honderden verschillende aannemers uitgevoerd. Met iedere klant, gemeente en vaak ook aannemers hebben wij persoonlijk contact om onze bouwtekeningen te optimaliseren. Met het inzicht van honderden vakgenoten perfectioneren wij onze tekeningen. Dit zorgt voor een soepel proces tijdens je vergunning en een praktische,- en kwalitatief hoogwaardige uitvoering.
Waarvoor wil je een ontwerp laten maken?

NIEUWBOUW.

Schetsontwerp 
voor het bouwen van een nieuwe woning.

€5000,-

inclusief btw

Verbouwing.

Schetsontwerp 
voor het verbouwen van je bestaande woning.

Een offerte in 3 minuten


Verbouwing.

Schetsontwerp 
voor het verbouwen van je bestaande woning.

Binnen 3 minuten een offerte