Aannemer kiezen / bouwen

advies

GRATIS

Nu al je plannen mooi vormgegeven zijn, de vergunning verleend is door je gemeente wordt het tijd om te bouwen! Hoe kies je nu de beste manier om te gaan verbouwen? Wil je zelf misschien wat werk doen? Of laat je alles door een aannemer verbouwen terwijl je zelf op vakantie bent? Het aller belangrijkste is dat je vooraf goed weet waar je aan toe bent. Met de bouwtekeningen van architectdirect weet je zeker dat je een goede basis hebt voor het contract. Wij adviseren: stuur je bouwtekeningen eens naar 3 aannemers op en laat hen een prijs maken. Kies op gevoel en kies op prijs. Niet helemaal zeker? Onze architecten staan altijd voor je klaar om eens te sparren zodat je zeker de juiste keuze maakt!

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een aannemer?

  • Wat is er opgenomen in de aanneemsom?
  • Is de aannemer goed verzekerd?
  • Maak concrete afspraken met behulp van onze checklist!

Bouwtekeningen zetten exact vast wat een aannemer moet maken.

Kies je aannemer niet overhaast. Denk er eens een weekend over na en spar nog eens met een van onze architecten. Loop onze checklist en veelgestelde vragen na zodat je nooit voor verassingen komt te staan. Toch een vervelende situatie tijdens het bouwen? Twijfel nooit om ons te bellen, onze architecten staan graag voor je klaar. Mocht je aannemer met ons willen overleggen, ook hij/zij is altijd welkom voor een goed vakkundig gesprek!

Wij raden aan om prijzen op te vragen bij meerdere aannemers aan de hand van onze bouwtekeningen.

Wat heb ik nodig bij het opvragen van een prijs bij een aannemer?

Bouwtekeningen

De bouwtekeningen zijn het belangrijkste onderdeel van je aanneemovereenkomst. Dit is feitelijk een juridisch document waarin omschreven staat wat en hoe de aannemer je verbouwing moet maken. Welke materialen hij moet gebruiken en aan welke eisen het moet voldoen. Nog géén bouwtekeningen? Bestel ze dan direct na je schetsontwerp zodat je binnen 24 uur je tekeningen in huis hebt!

Bestel direct

Materiaal uittrekstaat

Een materialen uittrekstaat is niet verplicht maar geeft je veel inzicht in de hoeveelheid bouwmateriaal die jij of je aannemer nodig heeft voor de verbouwing. Door onze automatisering kunnen wij je eenvoudig helpen met het bepalen van de kilo’s, afmetingen en aantallen. Voor extra zekerheid kun je dit bestellen bij je bouwtekeningen.