• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

Kosten huis bouwen

Hoe kies je de juiste kavel?

Bij het kiezen van een perceel, oftewel kavel, komen een aantal aspecten kijken. Hieronder heb je een lijstje van aandachtspunten. Bepaal aan de hand van deze punten of de kavel bij je past. Nadat je een kavel gevonden hebt, kun je verder naar het ontwerpen van jouw droomhuis!
Investeringsoverzicht
Financieringsoverzicht
Planning van A tot Z
Betalingsschema
Perceel selectie

"Voordat er een architect aan de slag kan met het ontwerpen, heb je een kavel nodig. Een ontwerp is altijd uniek op een bepaalde kavel."

"Voordat er een architect aan de slag kan met het ontwerpen, heb je een kavel nodig. Een ontwerp is altijd uniek op een bepaalde kavel."

Kavel selectie

1. Ligging van de kavel
Een van de belangrijkste aspecten bij een woning zijn licht en uitzicht. Ben je iemand die graag een slaapkamer op het oosten wilt, zodat je met het zonlicht wakker wordt? Of wil je een duurzaam huis bouwen met zonnepanelen? Dan is het raadzaam om na te gaan of dit allemaal past binnen de ligging van de kavel. 
2. Belemmeringen
Let erop of de aanliggende kavels belemmeringen vormen. Een goede vuistregel om dit te herleiden is de 45 graden regel: de belemmeringen die naast je kavel liggen moeten even ver van je af liggen als dat ze hoog zijn. Dan heb je het minst last van belemmeringen voor bijvoorbeeld het zonlicht wat op je kavel valt.
3. Randvoorwaarden Gemeente
Controleer goed in het bestemmingsplan en welstandsnota wat er toegestaan wordt om te bouwen. Vaak zijn er regels voor de bijv. de oppervlakte en hoogte van de woning. In een welstandsnota zijn de regels voor het uiterlijk beschreven. Onze architecten kunnen je hier gratis bij helpen. Neem hiervoor contact op.
4. Planning kavels  en gebied
De gemeente heeft vaak een structuurvisie over de kavels en het gebied waarin je kavel staat. Ga goed na welke woningen en voorzieningen de gemeente van plan is om te gaan bouwen rondom de kavel. Denk hierbij aan woningen op naastgelegen kavels, maar ook wanneer wegen worden aangelegd, geluidshinder etc.
5. Kijk verder dan nieuwbouw projecten
Het is ook verstandig om verder te kijken dan alleen nieuwbouw projecten. Vaak is er verderop aan de rand van het dorp/stad een interessante kavel met een lagere prijs. Ook is het raadzaam om te kijken naar kavels waarop een bestaande woning staat welke gesloopt kan worden, om ruimte te maken voor je nieuwe woning.
6. Voorzieningen
Ga na op welke afstand de voorzieningen zijn. Denk hierbij aan speeltuinen, scholen, het centrum, winkels maar ook bijvoorbeeld een gezondheidscentrum. Verder is het interessant om te kijken naar de mogelijkheden met betrekking tot parkeren en bereikbaarheid met het openbaar vervoer.
7. Buurtinformatie
Kijk eens hoe de samenstelling van de buurt is. Dit kun je bijvoorbeeld achterhalen door te kijken of er veel koop of huurwoningen zijn. Wat de gemiddelde leeftijd is. Wellicht is het interessant om eens met een van de buurtbewoners in gesprek te gaan. Zo leer je het beste de omgeving van de kavel kennen.
8. Gevoel
Luister uiteindelijk naar je gevoel. Past alles binnen je budget en heb je het gevoel dat het aan je wensen voldoet? Ga er dan voor. Het moment dat je een kavel in bezit hebt, kunnen wij voor je aan de slag om je droomwoning te ontwerpen!
Laat direct je droomhuis ontwerpen!