• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  - Eindhoven
  133 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

Neem hieronder een kijkje bij de veelgestelde vragen. Wellicht staat er al een antwoord op je vraag. Begrijp ons niet verkeerd, je mag altijd bellen om een fijn gratis adviesgesprek te voeren.

ONZE PRODUCTEN & DIENSTEN

Wat is een schetsontwerp ?
Bij een schetsontwerp bespreken we je eisen en wensen van de verbouwing. Je architect maakt hiermee een uniek ontwerp. Dit verwerken we in plattegronden,geveltekeningen en een mooi materialen-, en kleurenoverzicht. Niet helemaal tevreden met het ontwerp of wil je nog wat puntjes verbeteren. Dit wordt gratis in een aangepast ontwerp voor je verwerkt. 

Bekijk hier wat je kunt verwachten
 >
Wat is een bouwtekening ?
In een bouwtekening vind je diverse tekeningen. Het is de technische uitwerking van het schetsontwerp. Deze tekeningen gebruiken we om je vergunning bij je gemeente aan te vragen. Hiermee vraag je ook offertes aan bij verschillende aannemers en bouwers. Zo kun je een eerlijk vergelijk maken op de prijzen van je verbouwing. De bouwtekening bevat plattegronden, geveltekeningen, doorsneden en detailfragmenten van je huidige huis, een overzicht van de te slopen onderdelen én natuurlijk de nieuw te bouwen onderdelen.
Welke extra's kan ik krijgen bij mijn schetsontwerp ?
Hoewel het schetsontwerp zeer compleet is kun je voor meer gemak en inzicht extra opties bestellen. Vind je het prettig om je wensen face-to-face te bespreken met een architect, dan kun je een architect bij je thuis op bezoek laten komen of ontvangen we je graag op ons kantoor. Bij nieuwbouw projecten is dit inbegrepen.  Zijn er geen archieftekeningen van je woning beschikbaar, dan kunnen wij je woning voor je inmeten. Neem contact met ons op om de kosten hiervoor te bespreken.
Welke extra's kan ik krijgen bij mijn bouwtekening ?
Je kunt de bouwtekening van je verbouwing verder uitbreiden voor nog meer detail en gemak. Bijvoorbeeld een overzicht van de hoeveelheid bouwmaterialen (handig om offertes te controleren) en natuurlijk constructieberekeningen. Je kunt ook extra diensten bestellen zoals een locatiebezoek van een architect. Kijk in de webshop voor een actueel overzicht van de opties.
Levert ArchitectDirect ook constructieberekeningen ?
Als aanvulling op je bouwtekening maken we ook constructieberekeningen. Geheel volgens de meest actuele Europese normen. Zo ben je verzekerd van een sterke en veilige verbouwing van je huis. 
Wat is het verschil tussen een architect en een (bouwkundig) tekenaar ?
Het uitvoeren van het Architectenvak mag in Nederland onder een beschermde titel. Architecten werken volgens strenge eisen , zijn verplicht deze jaarlijks bij te houden én behoren volgens een gedragscode te werken. Je kunt dit vergelijken met een keurmerk wat de kwaliteit en professionaliteit van de ontwerpen en bouwkundige uitwerking waarborgt. Bekijk de website van het Architectenregister om te zien welke bedrijven en personen aan deze kwaliteitseisen voldoen. www.architectenregister.nl
Kan mijn aannemer ook een tekening maken ?
Een goede aannemer kan ook tekeningen maken. Onze ervaring is dat je het beste resultaat krijgt als je aannemer verder gaat met de bouwtekeningen en constructieberekeningen zodra hij van jou de opdracht krijgt om je huis te verbouwen. Wij kunnen je aannemer digitale tekeningen sturen waar hij gemakkelijk mee verder kan werken voor het meest nauwkeurige resultaat.
Is een ontwerp 'binnen 7 dagen' wel persoonlijk en van kwaliteit?
Onze architecten zijn getraind om je eisen en wensen goed te begrijpen en hiermee slimme keuzes te maken tijdens het ontwerpen.  Omdat we direct aan het werk gaan na je intakegesprek staan je wensen en eisen ons vers voor de geest. Zo is het altijd persoonlijk, van perfecte kwaliteit  en raakt niets van je input onverhoopt verloren in vergetelheid. 

BESTELPROCEDURE

Wat moet ik aanleveren bij het bestellen van een schetsontwerp ?
Voor een goed ontwerp is het prettig  om te kunnen zien hoe je huis er vandaag bij staat. Tekeningen van de bestaande woning zijn daarom een pré. Tijdens het intakegesprek zullen onze architecten vragen naar eisen en wensen, daarom is het van belang dat je goed weet wat je belangrijk vind in je huis. Verkeer je toch in onzekerheid? Dan begeleiden onze architecten je in het gesprek om belangrijke zaken boven water te krijgen.
Wat moet ik aanleveren bij het bestellen van een bouwtekening ?
Bij het bestellen van een bouwtekening vragen wij een bestaande toestand / archief tekening. Hiermee kunnen wij kijken wat de huidige situatie van je woning  is en daar op verder bouwen. 
Hoe geef ik mijn wensen en smaak door aan jullie ?
Als je bij ons een bestelling plaatst nemen wij altijd telefonisch contact op voor een intakegesprek. Hier bestaat de mogelijkheid een persoonlijke wens door te geven. Dit is uiteraard niet verplicht. Overleggen voor een ontwerp met een van onze Architecten kan altijd van te voren.
Waar kan ik mijn bestaande toestand / archief tekeningen vinden ?
Bestaanden toestanden en/of archief tekeningen zijn verkrijgbaar bij iedere gemeente. Niet alle gemeentes hebben tekeningen al in een digitale vorm. In dat geval zal je voor het verkrijgen van de tekeningen een bezoek aan het archief moeten brengen. Wil je direct naar de juiste pagina voor het aanvragen van je archiefstukken, klik dan hier en kijk of jouw gemeente er bij staat.
Hanteert ArchitectDirect extra kosten nadat ik al een keer heb betaald ?
Wij hanteren zeer transparante prijzen. Onze tarieven zijn scherp, en dat laten we maar al te graag zien. De woorden 'onverwachte kosten' zul je bij ons nooit horen.
Hoe werkt het gehele bestelproces ?
Ben je benieuwd naar ons bestelproces, oplevering en verzending? Klik dan hier voor een uitgebreide uitleg.
Komt er een architect op locatie of wordt alles online afgehandeld ?
Het is bij ons mogelijk om zowel online of op een door jouw opgegeven locatie een intake gesprek te plannen. Bij een nieuwbouw project is dit inbegrepen. Als je wilt dat een  van onze Architecten op locatie komt vragen wij hier wel een meerwaarde voor.  Als je het niet zeker weet kan dit altijd in overleg  met de Architect besloten worden. De bestelling zal ten alle tijden online geplaatst moeten worden. 
Wat als ik niet blij ben met het ontwerp dat ArchitectDirect gemaakt heeft ?
ArchitectDirect maakt gratis een nieuw schetsontwerp indien je niet tevreden bent met het eerste ontwerp. De tweede keer worden er wijzigingskosten in rekening gebracht van €100,- incl btw per uur.

OMGEVINGSVERGUNNING (BOUWAANVRAAG)

Moet ik een omgevingsvergunning aanvragen voor mijn verbouwing ?
Soms is een verbouwing vergunningsvrij. Aanpassingen in de voorgevel, een opbouw en een aanbouw dieper dan 4 meter zijn altijd vergunningsplichtig. Indien je het niet zeker weet, kun je ons altijd bellen voor gratis advies. Voor een vergunningsaanvraag heb je altijd een set goede bouwtekeningen nodig. Deze kunnen wij voor je maken. Ook kunnen we met een machtiging namens jou de vergunning aanvragen.
Duurt het lang voordat ik een vergunning krijg ?
Gemeentes hebben wettelijk gezien maximaal 8 weken de tijd om uitsluitsel te geven over je vergunningsaanvraag.
Kan ArchitectDirect namens mij een vergunning aanvragen ?
ArchitectDirect kan gemachtigd worden om namens jou de vergunning aan te vragen. Hiervoor hebben we alleen je BSN nummer nodig. Verder doen we ook al het contact met je gemeente.
Wat heb ik allemaal nodig voor mijn vergunningsaanvraag ?
Een goede set bouwtekeningen en constructieberekeningen. De vereisten hiervoor zijn landelijk bepaald in de 'Wet algemene bepalingen omgevingsrecht'. Klik hier om deze te bekijken.

Onze tekeningen voldoen altijd aan deze wet en bevatten alle vereisten voor het bouwkundige deel en constructieve deel. Alvorens het bouwen moeten er ook documenten ingediend worden die tijdens de uitvoering door de aannemer geproduceerd zijn. Hier kan je aannemer zorg voor dragen. 

BOUWKOSTEN & AANNEMER

Wat kost een uitbouw / dakopbouw ?
In een ideefase kan er €350 tot €550 per kuub nieuw te bouwen volume gehanteerd worden. Afhankelijk van het afwerkingsniveau ligt deze prijs lager/hoger.
Hoe vind ik een betrouwbare en goede aannemer ?
Wij adviseren altijd om onze tekeningen op www.werkspot.nl te plaatsen zodat je van meerdere aannemers aanbiedingen ontvangt en deze met elkaar kunt vergelijken.
Wat als mijn aannemer vragen heeft over de tekeningen ?
Laat deze puntsgewijs noteren in een e-mail en stuur deze e-mail door naar ons. Wij zullen dan alle vragen beantwoorden.
Wat kost een nieuw huis bouwen ongeveer?
Wat een huis bouwen precies kost hangt af van verschillende factoren. Wil je daar een goede indicatie van? Klik dan hier voor meer informatie.