• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

Schetsontwerp.

Je huis ontwerpen

Maak met je architect je eisen en wensen zichtbaar in een ontwerp. We laten je gemeente toetsen en bevestigen dat het ontwerp past binnen de regels.

 €5000,-
Incl. btw

We begrijpen ook dat een nieuw huis bouwen een hoop vragen op roept. Daarom bieden we graag een gratis adviesgesprek met Nick.

Plan snel je adviesgesprek

Je droomhuis begint met een
slim ontwerp

Maak met je architect je eisen en wensen zichtbaar in een ontwerp. Een ontwerp is nodig om een bouwtekening te kunnen maken. Ook kun je de gemeente hiermee laten bevestigen of je ontwerp past binnen de regels. Bekijk hieronder wat inbegrepen is bij je schetsontwerp.
Schetsontwerp voor €5000,-
Incl. btw
Hoe werkt het?
Voordat we beginnen aan de bouwtekening, constructieberekening, EPC en MPG voor je vergunning, gaan we eerst aan de slag met een schetsontwerp. We werken al je wensen en eisen visueel uit, zodat we de bouwtekening zo efficient mogelijk uit kunnen werken. 

Je schetsontwerp en bouwtekening worden binnen 6 weken geleverd. Tegen een toeslag kunnen wij deze eventueel sneller leveren. Informeer naar de mogelijkheden.
Wat hebben we nodig?
Om aan de slag te kunnen met je schetsontwerp hebben we eerst de situatietekening van het perceel nodig.
Plan een gratis adviesgesprek in
Stel al je vragen aan een specialist

Het belang van een goed schetsontwerp.

Ieder bouwplan begint met het vastleggen van de wensen, eisen en het bepalen van een goede oplossing en balans van al deze uitgangspunten. In de bouwwereld noemen we dit een schetsontwerp. Formeel is dit een fase die volgens de vakrichtlijnen ook wel structuurontwerp of voorlopig ontwerp wordt genoemd.
Ieder bouwplan begint met het vastleggen van de wensen, eisen en het bepalen van een goede oplossing en balans van al deze uitgangspunten. In de bouwwereld noemen we dit een schetsontwerp. Formeel is dit een fase die volgens de vakrichtlijnen ook wel structuurontwerp of voorlopig ontwerp wordt genoemd.
Wat is een schetsontwerp?
Zowel bij een verbouwing als bij een nieuwbouw woning komen er eisen, wensen en regels op tafel die allemaal invloed hebben op een goed ontwerp. Een ontwerp moet passen binnen het budget, de bestemmingsplanregels, de welstandsnota en de wensen van de klant. Hierbij kun je denken aan de stijl en verschillende ruimten. En niet te vergeten moet het technisch ook goed maakbaar zijn.

Een architect is opgeleid en getraind om een inventarisatie te doen van al deze factoren en maakt met het schetsontwerp een weloverwogen balans. Dit ontwerp legt je architect vast in tekeningen en 3D presentaties. Daarnaast bieden wij je ook een unieke 3D ervaring, waarbij je door je toekomstige huis heen loopt.
Waarom heb ik een schetsontwerp nodig?
Waarschijnlijk ga je zelf verbouwen of overweeg je om een nieuwe woning te bouwen. Wellicht heb je zelf al een idee op papier gezet of een lijstje van belangrijke wensen en eisen gemaakt. We helpen je om samen een goed doordacht ontwerp te maken en dit ontwerp op papier te krijgen zodat voor jou inzichtelijk wordt hoe de (ver)bouw er uit komt te zien. 

Conceptaanvraag
Met het ontwerp kunnen we een conceptaanvraag bij de gemeente indienen. Middels een conceptaanvraag, lokwel principeverzoek of vooroverleg genoemd, laten we de gemeente het ontwerp toetsen aan slechts het bestemmingsplan en eventuele  welstand. Met een kleine investering weet je dan snel of je gemeente wel of geen medewerking wil verlenen aan het ontwerp. 

Sneller. Effectiever. Goedkoper.

Interactief 3D ontwerp
Alle ontwerpen worden in 3D uitgewerkt voor maximaal inzicht. Je ontvangt een interactief 3D model waar je zelf doorheen kunt lopen.
Persoonlijk en uniek ontwerp
Op basis van een persoonlijk (video) gesprek gaan onze architecten aan de slag om een uniek ontwerp te maken.
Voordelige Bouwtekening
Bestel je een schetsontwerp bij ons, dan krijg je €500,- korting op je bouwtekening!  

Wat doet een architect tijdens het maken van een schetsontwerp?.

Zodra een schetsontwerp wordt besteld starten we met het inventariseren van de ‘grove’ wensen. We vragen bij je gemeente het kavelpaspoort op
1. Regelgeving
De volgende stap is het inlezen in de regelgeving die op het perceel van toepassing is. De regels bestaan altijd uit een bestemmingsplan en vaak ook een welstandsnota of beeldkwaliteitsplan. In deze regels achterhalen we of je wensen door de gemeente goedgekeurd kunnen worden.
2. Huidige situatie
Zodra deze inventarisatie is gedaan gaan we op bezoek bij jou als klant. Een nieuw huis is iets persoonlijks en waarschijnlijk de grootste investering in je leven. Als architect is het vooral belangrijk om te luisteren en veel vragen te stellen. Tijdens het bezoek proberen we samen al een aantal varianten uit om samen te bepalen hoe groot of in wat voor stijl de woning het beste tot zijn recht komt.
3. Ontwerp
Na de inventarisatie start het creatieve proces van de architect. Wist je dat de meeste architecten ontwerpen met de hand? Op kalkpapier proberen we verschillende varianten uit om er achter te komen welke oplossing het beste past bij je wensen én voldoet aan de regels. We verwerken de beste oplossing in een 3D tekening om te verifiëren dat we alles op papier ook goed hebben ontworpen.
4. Persoonlijke toelichting
Na een architectonische controle wordt het ontwerp uitgewerkt naar presentatietekeningen en opgeleverd met een persoonlijke toelichting. Begrijpelijk en inzichtelijk voor iedereen!

Welke tekeningen krijg je bij een schetsontwerp.

ONTWERP IN BOVENAANZICHT

Plattegrond tekening.

Je nieuwe ruimtes inzichtelijk gemaakt op basis van een schets. Onze architecten ontwerpen de plek van ramen, deuren en meubilair.
ONTWERP IN AANZICHT

Gevel tekening.

Voor het oog de belangrijkste tekening, hierop vind je namelijk hoe je verbouwing er van buiten uit zal zien. De perfecte compositie van muren, ramen en materialen. 
ONTWERP IN OMGEVING

Situatie tekening.

Handig om te zien wat er van je tuin resteert na de verbouwing. Wij laten je hierop namelijk zien hoe groot de uitbreiding is en op welke plek je verbouwing staat.
ONTWERP VAN de BELEVING

Kleur- en Materialen voorstel.

Een ontwerp met echte materialen. Onze architecten maken een selectie van kleuren en structuren die goed bij je huidige woning passen en verwerken deze op een mooi overzicht.
Loop door je toekomstige huis

Interactief 3D model.

In dit model loop je al door je huis, terwijl het nog niet verbouwd is. 

Schetsontwerp.

Liever eerst een voorbeeld document zien? Dit voorbeeld geeft het eindproduct van een schetsontwerp weer. Wij sturen alle tekeningen altijd in een PDF document op.
voor €5000,-
Levertijd: 6 weken