• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

De meerwaarde van Bouwtekeningen in 3D

3D bouwtekening

Kost het laten maken van een 3D bouwtekening nou meer tijd en geld dan een 2D bouwtekening? Moet ik voor een kleine aanbouw of verbouwing een 3D bouwtekening laten maken, of is een 2D tekening makkelijker en sneller? Dit zijn logische vragen die je hebt wanneer je nog nooit gebouwd of verbouwd hebt.

In deze blog laten we zien dat je met een 3D bouwtekening jezelf een hoop ellende kunt besparen, en dat het extra mogelijkheden biedt waardoor je het meeste uit je verbouwing kunt halen. Dit geldt ook voor het maken van een 3D bouwtekening voor een nieuwbouwwoning.

De voordelen van een 3D bouwtekening

Door het maken van driedimensionale (3D) bouwtekeningen kunnen in het ontwerpproces al bouwfouten voorkomen worden, maar kan er ook meer uit het ontwerp gehaald worden. In principe ontvang je dezelfde bouwtekeningen als bij tweedimensionale (2D) bouwtekeningen  (plattegronden, gevelaanzichten, doorsnedes, etc.), maar de manier van modelleren is anders, en beter. De architect krijgt in de ontwerpfase een beter inzicht in het model, en kan in het 3D model alle hoeken, aanzichten en aansluiting gemakkelijk controleren.

Efficiënter modelleren

Mede omdat een 3D model je meer inzicht geeft tijdens het modelleren, bespaart het tijd en kosten tijdens het bouwproces. Er wordt op voorhand al nagedacht over verschillende aansluitingen. Bijvoorbeeld wanneer blijkt dat de gewenste deur onder de trap niet past, zien wij dit tijdens het maken van de tekeningen, hier kunnen we dan snel op inspelen, en het probleem oplossen. Daarnaast komen alle tekeningen (plattegronden, gevelaanzichten en doorsnedes) altijd naadloos met elkaar overeen. Waar je bij 2D bouwtekeningen alles handmatig moet aanpassen, waardoor fouten kunnen ontstaan, worden onderdelen in een 3D model in één klik aangepast.

Tijdens het uitwerken van je ontwerp of 3D bouwtekening modelleren we bij ArchitectDirect alles in 3D. We brengen hierbij ook de bestaande situatie goed in beeld, waardoor in het ontwerpproces al beter duidelijk wordt hoe deze eruit ziet. We kunnen dus gemakkelijk alle aansluitingen tussen bijvoorbeeld de bestaande gevel en de nieuwe aanbouw controleren, en logisch oplossen. Een 3D bouwtekening geeft je meer inzicht tijdens het modelleren!

3D bouwtekening

Data en bouwmaterialen

Welke en hoeveel bouwmaterialen heb je nodig voor je verbouwing? Lastig! Zeker als je zelf of de aannemer dit met een liniaaltje moet opmeten van een 2D bouwtekening. In onze ogen zonde van de kostbare tijd, die beter gestoken kan worden in het ontwerpproces, waardoor het maximale uit je verbouwing gehaald kan worden. Uit een 3D bouwtekening kun je de bouwmaterialen eenvoudig uitlezen. Zo bestel jij nooit te veel bouwmaterialen, of offreert de aannemer nooit te veel waardoor je gegarandeerd bespaart op je verbouwing!

Extra mogelijkheden

Het maken van een 3D bouwtekening biedt, naast meer efficiëntie en inzicht voor een architect, ook extra mogelijkheden waardoor je als klant meer inzicht in je verbouwing krijgt.

Virtuele Tour en de 3D bouwtekening

Het lezen van een bouwtekening is hoogstwaarschijnlijk geen alledaagse kost. Met het lezen bedoelen we het begrijpen van de tekeningen, dat je inzicht krijg in hoe de ruimte eruit komt te zien. Hoe groot is die ruimte nou eigenlijk? En hoe kan ik deze het beste inrichten. Als je architect een 3D bouwtekening maakt, kan hij direct een 3D tour voor je maken. Wel zo handig aangezien wij mensen visueel ingesteld zijn! Je kunt hiermee door je woning lopen en rondkijken, en meer gevoel krijgen bij de ruimtes. Natuurlijk is dit ook mogelijk bij het maken van 2D tekeningen, alleen kost dit véél meer tijd, en dus ook geld.

Automatiseren

Het ontwerpen en technisch uitwerken van je 3D bouwtekening vergt aandacht en creativiteit. Doordat we bij ArchitectDirect ons proces steeds verder kunnen automatiseren, kunnen we meer tijd en aandacht besteden aan het ontwerpproces, en de technische vraagstukken van je verbouwing.

Een 3D bouwtekening maximaal benutten

We leven in een digitaal tijdperk, waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Steeds meer architecten maken steeds vaker gebruik van de hedendaagse technologische mogelijkheden, zoals het maken van 3D bouwtekeningen. Wij adviseren jullie daarom om altijd te kiezen voor driedimensionale tekeningen. Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning, een aanbouw of een kleine verbouwing. Doordat het proces een stuk efficiënter is bespaar je tijd en kosten, en kunnen fouten in het bouwproces voorkomen worden. 

 

Wil je graag eens sparren over je verbouwplannen met een architect? Plan dan een gratis adviesgesprekje in. Wij beantwoorden al je vragen en helpen je bij het maken van lastige keuzes.