• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  - Eindhoven
  133 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10

Wat kost een bouwtekening laten maken nu precies?

Wat kost een bouwtekening

De verbouwing van je huis start altijd met een professionele bouwtekening. Maar wat kost een bouwtekening laten maken nu precies?

De prijzen voor bouwtekeningen verschillen nogal in de markt. Ik moet ook zeggen dat de prijzen vaak moeilijk te vergelijken zijn. De opbouw van de prijzen is namelijk niet bij ieder architectenbureau hetzelfde, vaker niet dan wel zelfs. Sommigen baseren de prijs op vierkante meters, sommige op basis van een percentage van de bouwkosten en anderen hanteren weer vaste prijzen.

Daarnaast is ook de inhoud van het product vaak verschillend. Wat krijg je precies voor die prijs? Soms lijkt een architect duurder dan een andere architect, maar als je gaat vergelijken wat je er voor krijgt valt het allemaal wel mee.

Wat belangrijk is om in de gaten te houden, zijn de voorwaarden. Welk werk is er inbegrepen in de prijs, en wat niet. Stel je dient een vergunning in bij de gemeente en de bouwtekening moet worden aangepast. Moet je daar extra voor betalen, of is dat inbegrepen?


 

Opbouw kosten bouwtekening

Als je een bouwtekening laat maken ga je vaak prijzen vergelijken van verschillende architecten. Zoals hierboven vermeld verschilt het per architectenbureau wat je krijgt bij een bouwtekening en dus hoe de kosten opgebouwd zijn.

Een bouwtekening bestaat uit 3 onderdelen; de bestaande toestand, de nieuwe toestand en de bouwbesluit toets. Wat er in ieder onderdeel opgeleverd wordt en op welke manier kan dus verschillen bij iedere architect. Sommige leveren de bouwtekeningen standaard nog in 2D tekeningen, terwijl andere standaard 3D tekeningen leveren. 2D tekeningen zijn voldoende voor een vergunningaanvraag, maar met 3D tekeningen heb je meer inzicht. Hierdoor is de kans op fouten veel kleiner.

In de tabel hieronder hebben we een schema gemaakt waarin je kan zien wat je over het algemeen standaard krijgt.

Bij sommige architectenbureau’s zijn de bouwtekeningen standaard uitgebreider. Onderstaande zaken zouden bij sommige architectenbureau’s dus ook standaard bij de dienstverlening kunnen zitten. De daglicht berekening, de ventilatieberekening en de brandveiligheid zijn altijd vereist voor het aanvragen van een vergunning. Het zou daarom wel fijn zijn als die er bij zitten. De EPC en MPG berekening zijn ook vereist, maar dat geldt alleen bij nieuwbouw woningen. EPC en MPG berekeningen zijn (bijna) nooit standaard inbegrepen.


Bouwtekening laten maken door professionele architecten

ArchitectDirect.nl wil architectuur betaalbaar maken voor iedereen! Waarom? Omdat wij iedereen willen laten genieten van de belangrijkste ruimte in ons leven. Dat wil overigens niet zeggen dat wij concessies doen aan de kwaliteit die wij leveren! Wij houden onze prijzen laag door bepaalde processen te automatiseren. Hierdoor kunnen onze architecten meer aandacht besteden aan het ontwerp van je verbouwing.

Onze professionaliteit zie je terug in onze registratie bij het architectenregister. Hier kun je alleen ingeschreven staan als je beschikt over de nodige beroepservaring. Dit gegeven zegt echter nog niets over de kwaliteit die we leveren, deze vind je terug in de beoordeling van onze klanten!

Wat kun je zelf alvast doen?

Om aan de slag te kunnen met de bouwtekening, ontvangen we van jou graag de bestaande tekeningen van de woning. Heb je deze niet? Dan kun je deze normaal gesproken op vragen bij de gemeente. Toch geen tekeningen beschikbaar? Neem contact met ons op dan denken we graag met je mee.

Verder willen we graag weten wat de wensen en eisen zijn voor je verbouwing. Hoe gedetailleerde je deze kunt aangeven, hoe beter onze architecten dit kunnen verwerken in het ontwerp! Je mag dit direct uploaden bij je bestelling, of later toesturen per e-mail!

Heb je vragen over de kosten van een bouwtekening? Laat het ons dan weten. Wij beantwoorden graag al je vragen!