• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

Bouwtekening.

Voor je verbouwing

Ieder bouwplan wordt uitgewerkt in goede tekeningen. Met deze technische uitwerking en de constructieberekening bewijs je bij de gemeente middels een vergunningaanvraag dat je bouwplannen voldoen aan het bouwbesluit. Hierdoor weten aannemers ook wat zijn moeten offreren. 

Binnen 3 minuten je offerte

De technische uitwerking van je verbouwing

Ieder bouwplan wordt uitgewerkt in goede tekeningen. Met deze technische uitwerking en de constructieberekening bewijs je bij de gemeente middels een vergunningaanvraag dat je bouwplannen voldoen aan het bouwbesluit. Hierdoor weten aannemers ook wat zijn moeten offreren. 

Binnen 3 minuten je offerte
Hoe werkt het?
Wanneer al je wensen en eisen duidelijk op papier staan en door jou zijn goedgekeurd, kunnen we starten met het maken van de bouwtekening en de constructieberekeningen. Deze documenten zijn benodigd om een vergunningaanvraag bij de gemeente te  kunnen doen.

Na je bestelling worden je tekeningen binnen de gekozen levertijd opgeleverd. De standaard levertijd is 6 weken, maar we kunnen je tekeningen al in 7 dagen leveren.
Wat hebben we nodig?
Om aan de slag te kunnen met je bouwtekeningen hebben we de archieftekeningen van je woning nodig. Hoe je die op kunt vragen lees je hier.

Een vergunningaanvraag

Welke tekeningen heb je nodig?

Een vergunningaanvraag

Welke tekeningen heb je nodig?

Bouwtekening voor je verbouwing.

Je bent net als vele anderen opzoek naar een bouwtekening. Wat heb je ten minste nodig voor een vergunning en welke documenten helpen een aannemer nou echt goed op weg? 
Wat heb je nodig voor een bouwvergunning?
Je hebt niet voor iedere verbouwing een vergunning nodig maar iedere aannemer heeft een bouwtekening nodig. Een verbouwing valt vrijwel altijd onder het bouwen van een ‘bijbehorend bouwwerk’. In de WaBo (wet algemene bepalingen omgevingsrecht) is bepaald wat wij hiervoor moeten indienen bij de gemeente.
De documenten die nodig zijn voor een bouwvergunning zijn bouwtekeningen en een constructieberekening.  De bouwtekeningen bestaan ten minste uit tekeningen schaal 1:100 (plattegronden, gevels en doorsneden), detailtekeningen, een situatietekening, daglicht,- en ventilatieberekeningen en foto’s van de huidige situatie. Aanvullend zijn ook constructieve gegevens nodig in de vorm van sterkte en stabiliteitsberekeningen.
Welke documenten helpen een aannemer nou echt goed op weg?
Om een vergunning aan te vragen bij je gemeente dien je zojuist genoemde documenten aan te leveren in .pdf bestanden. Uit onze ervaring blijkt dat aannemers blij worden van .dwg bestanden, dat zijn bestanden waar je aannemer zelf werkvoorbereiding en calculatie mee kan doen. Denk bijvoorbeeld aan nauwkeurige staaltekeningen of het uitrekenen van de hoeveelheid materialen die hij moet bestellen. Dat is veel gemakkelijker met een .dwg bestand.

Heb je een echt vooruitstrevende aannemer die zijn uitvoering goed wil starten? Dan zal hij in de lucht springen van een IFC-bestand, dat is een slim 3D bestand waarin hij veel informatie kan uitlezen. Beide bestanden (dwg en ifc) worden altijd meegeleverd bij de bouwtekeningen van ArchitectDirect.

Sneller. Effectiever. Goedkoper.

Kies je levertijd
Onze standaard levertijd voor je geselecteerde tekeningen is 6 weken. We kunnen je tekeningen ook sneller leveren. Je vergunning kan al na 7 dagen aangevraagd worden.
Kies je betalingsmethode
Wil je direct betalen, of liever later? Je kunt bij ons ook betalen na oplevering, 14 dagen na oplevering of 30 dagen na oplevering. 
Supersnelle offerte
Met de offerte configurator stel je zelf binnen 3 minuten een op maat gemaakte offerte op, waarna je ook direct kunt bestellen.

Hoe ziet de planning er uit zodra je architect begint met je bouwtekeningen?

Bij een succesvolle en professionele verbouwing hoort natuurlijk een goede planning, of je verbouwing nu groot of klein is.
De aanvraag
Na het indienen van je vergunning start een belangrijke periode waar veel van onze klanten ‘geduld’ moeten hebben. Je gemeente mag namelijk 8 weken de tijd nemen om je vergunning te verlenen. In uitzonderlijke gevallen mag dit zelfs met 6 weken worden verlengd. 
Wat kan ik doen tijdens deze 8 weken?
Gelukkig hoef je niet te duimendraaien in deze lange periode. Je hebt nu bouwtekeningen laten maken en hiermee kun je starten met het aanschrijven van aannemers en zelfs een onderhandelingsfase doorlopen. In het bouwproces geldt: voorkom tijdsdruk, dit versterkt je onderhandelingspositie. Vraag de architect van je project om onze lijst met tips: Dit kan ik doen tijdens het wachten op mijn vergunning!

Voorbeelden.

Benieuwd hoe je eindproduct er uit komt te zien? Klik dan op een van de voorbeelden hieronder.

Schetsontwerp

Bouwtekening

Welke tekeningen krijg je bij een bouwtekening.

ONTWERP IN BOVENAANZICHT

Plattegrond tekening.

Je nieuwe ruimtes inzichtelijk gemaakt op basis van een schets. Onze architecten ontwerpen de plek van ramen, deuren en meubilair.
ONTWERP IN AANZICHT

Gevel tekening.

Voor het oog de belangrijkste tekening, hierop vind je namelijk hoe je verbouwing er van buiten uit zal zien. De perfecte compositie van muren, ramen en materialen. 
ONTWERP IN OMGEVING

Situatie tekening.

Handig om te zien wat er van je tuin resteert na de verbouwing. Wij laten je hierop namelijk zien hoe groot de uitbreiding is en op welke plek je verbouwing staat.
Detaillering

Doorsnedes en details.

In de doorsnedes zie je onder andere de opbouw van de wanden. Ook krijg je de detaillering van bepaalde onderdelen te zien.
Loop door je toekomstige huis

Interactief 3D model.

In dit model loop je al door je huis, terwijl het nog niet verbouwd is. 

Bouwtekening.

Liever eerst een voorbeeld document zien? Dit voorbeeld geeft het eindproduct van een schetsontwerp weer. Wij sturen alle tekeningen altijd in een PDF document op.
Bereken direct je offerte
Binnen 3 minuten