Kun je je vraag hier niet vinden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor een direct antwoord.

Bij een schetsontwerp helpt de architect je om te bepalen hoe je al je wensen van je verbouwing kunt realiseren binnen het budget. Dit betekent dat onze architecten een nieuwe plattegrond en gevels voor je tekenen en opsturen per mail in PDF. Bestel je ook Virtual Reality, dan zie je het schetsontwerp 360graden om je heen! Het is slim om niet direct een bouwtekening te maken zodat we je feedback op de meest efficiënte manier kunnen verwerken. Wij doen het graag in de beste volgorde, dat bespaart veel tijd en geld.

Bekijk hier wat je kunt verwachten.

In een bouwtekening is het schetsontwerp tot in de puntjes uitgewerkt. Je krijgt deze tekeningen in PDF via de mail. Met deze tekening weet een aannemer precies wat hij moet maken. Heb je nog geen aannemer gekozen? Stuur enkele aannemers deze tekeningen zodat je kunt zien wie de beste prijs biedt. Als je verplicht bent een bouwvergunning aan te vragen kun je deze tekeningen ook gebruiken om bij je gemeente in te dienen.

Voor iedereen die het moeilijk vind om het ontwerp vanaf tekening goed voor te stellen heeft ArchitectDirect een oplossing: Virtual Reality! Wij sturen je direct na het bestellen van je schetsontwerp een unieke VR-bril zodat je het ontwerp dat onze architecten voor je maken 360 graden om je heen kunt beleven, makkelijk he! Bekijk ook eens wat voorbeelden in je browser.

Onze Nederlandse overheid geeft veel vrijheden aan particulieren om te verbouwen zonder vergunning. Hiervoor is een hulpmiddel gemaakt op www.omgevingsloket.nl . Vul hier je gegevens en wensen in. Het formulier geeft dan aan of je de verbouwing vergunningsvrij mag bouwen. Weet je niet zeker of je alles goed hebt ingevuld, of heb je hulp nodig? Bel dan direct een van onze architecten voor gratis advies!

Nooit meer dan nodig! Onze architecten kunnen je een inschatting geven op basis van oppervlakte of inhoud, bel ons voor gratis advies! Wil je graag nauwkeurig weten wat de prijs is, dan heb je een goed ontwerp en technische bouwtekeningen nodig. Hiermee laat je verschillende aannemers een prijs voor je maken en dan weet je exact wat het kost en welke aannemer het voor je mag bouwen!

Weet wat je wilt! Een betrouwbare aannemer vind het niet erg om goede contracten met je te maken. Zo weten jullie beide waar je aan toe bent en wat je van elkaar mag verwachten. Probeer te voorkomen dat een aannemer veel aan de tekeningen en plannen wil wijzigen, voorkom “ vage” afspraken. Een aannemer die jou precies laat zien wat iets kost, wanneer hij het maakt en wanneer je hele verbouwing klaar is, zal de beste partner zijn in je verbouwing! Ben je niet helemaal zeker? Bel ons op en krijg gratis advies!

Meestal krijg je bij de aankoop van je huis een goede set bouwtekeningen. Is dat niet het geval? Probeer dan via je makelaar of gemeente te achterhalen of zij iets in de archieven hebben. Vind je het lastig of kost het je teveel tijd om ze op te vragen? Onze architecten staan altijd paraat om ze voor je op te vragen bij de gemeente. Bij het bestellen van je schetsontwerp kun je aangeven dat je geen tekeningen hebt en dat onze architecten ze kunnen opvragen.

Iedere gemeente in Nederland mag 6 tot 8 weken tijd nemen om je bouwvergunning te toetsen aan alle eisen. Het is handig om met je gemeente contact op te nemen om aan te geven dat je een vergunning gaat indienen zodat zij zich er al op voor kunnen bereiden. In sommige gevallen zorgt dit voor een snellere toetsing zodat je eerder kunt gaan bouwen!

Onze architecten zijn niet bevoegd om berekeningen te maken maar door alle ervaring kunnen zij wel een geschikte constructeur voor je vinden! Helaas zijn de prijzen van constructeurs nog niet zo scherp als bij ArchitectDirect en leveren ze berekeningen ook niet altijd binnen 24 uur. Vraag onze architecten om advies waar en bij wie je het beste je berekeningen kunt laten maken.

Een Architect is een ontwerper. Dat betekent dat hij of zij is opgeleid om creatief naar de beste en mooiste oplossing te zoeken zodat je het maximale uit je budget haalt. Onze Architecten zijn wettelijk verplicht om ieder jaar hun ontwerpkwaliteiten te onderhouden, te verbeteren en behoren zich te gedragen naar hun vakcode (zie wettelijke informatieplicht). Een bouwkundig tekenaar is opgeleid om het ontwerp van een Architect technisch uit te werken. Onze bouwkundig tekenaars werken met zeer geavanceerde software om zo snel, goed en compleet mogelijk je bouwtekeningen te maken!

Ja! Als het goed is kan iedere aannemer een goede tekening maken. Heb je bij ons een schetsontwerp besteld maar wil je liever dat je aannemer dit technisch uitwerkt? Vraag hem dan om dezelfde tekeningen te maken als ArchitectDirect zodat je een goede onderlegger hebt van jullie overeenkomst! Wees niet tevreden met een vage schets of tekening, zo voorkom je lastige discussies en meerwerk tijdens het bouwen.

Al onze architecten zijn al vanuit de Universiteit opgeleid om ontwerpen te maken binnen 24 uur. Zij zijn allemaal getraind om een goed intake-gesprek met je te voeren zodat je precies begrijpen hoe je wensen in elkaar zitten. Bekijk onze reviews en voorbeelden om te zien wat onze architecten kunnen ontwerpen binnen 24 uur en hoe tevreden hun klanten zijn met het resultaat!

Je mag altijd gratis het schetsontwerp een keer laten aanpassen. Hiervoor hebben we handige tips om de beste feedback aan onze architecten te geven. Maak je geen zorgen, het zorgt altijd voor een goed resultaat!

Wij zijn iedere dag voor hem bereikbaar van 08.00 tot 22.00. Als je aannemer vraagt naar digitale (.dwg/autocad) bestanden mag hij deze gratis bij ons opvragen!

Bij ArchitectDirect kun je niet direct bouwtekeningen bestellen. Samen maken we eerst een goed ontwerp dat perfect aansluit bij je wensen. Zodra je het schetsontwerp goedkeurt krijg je van onze architecten een e-mail met daarin de bestelgegevens voor je bouwtekening. Natuurlijk zijn deze ook binnen 24 uur voor je klaar!

ArchitectDirect kan namens jou een vergunning aanvragen om het omgevingsloket. Bestel dit tegelijkertijd met je bouwtekeningen. Onze architecten zullen je dan telefonisch benaderen voor je BSN-nummer waarmee je de architect kunt machtigen om namens jou de vergunning aan te vragen bij je gemeente.

ArchitectDirect heeft een zogenaamd “verwijzings-programma”. Alle klanten die je voor zijn gegaan kunnen een nieuw klant korting geven. Als je iemand korting schenkt krijg je zelf ook een leuk voordeel zodra je bij ArchitectDirect een volgende tekening bestelt.

Na het bestellen van je schetsontwerp neemt een van onze architecten binnen 1 uur contact met je op. Hij of zij zal je tijdens het intakegesprek vragen naar smaak en stijl. Voor de volledigheid kun je dan verwijzen naar mooie gebouwen die je ooit hebt gezien of via whatsapp of e-mail foto’s doorsturen die je inspireren. Zo weet je zeker dat je architect begrijpt wat je mooi vind!

Ontwerpen zijn lastig als intellectueel eigendom vast te leggen. Om onze architecten garantie te kunnen bieden dat hun creativiteit juist en met zekerheid beloond wordt vragen wij je om te betalen vóór hij of zij start met ontwerpen. Maak je geen zorgen, zijn je wensen toch niet precies verwerkt of vind je het gewoon niet mooi? Je mag het ontwerp gratis laten aanpassen!

Heb je geen tekeningen van je bestaande woning en kun of wil je deze niet opvragen bij je gemeente dan is het nog mogelijk om zelf je woning in te meten. Hiervoor hebben wij een handig formulier gemaakt zodat je snel en eenvoudig een onderlegger kunt maken voor onze architecten.

Lees hier alles rondom het inmeten en bekijk het inmeet formulier.

Dat is eenvoudig! Tekeningen van de bestaande situatie van je woning, een mooie omschrijving van je wensen en een budget voor je verbouwkosten.

Na het maken van het schetsontwerp krijg je een nauwkeurig lijstje met gegevens die je extra aan moet vullen. Denk hierbij aan foto’s van de plekken bijvoorbeeld een aanbouw tegen gebouwd moet worden of een extra meting van je vloerdikte.

Alle uitwerkingen van onze diensten worden digitaal naar je verzonden en daarmee zijn geen verzendkosten gemoeid. Als je Virtual Reality besteld zijn de verzendkosten van de bril inbegrepen.

Stel je vraag via de website

Gebruik het onderstaande formulier om ons een vraag te sturen.