• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

Gratis Vergunningcheck.

Benieuwd naar wat je mag (ver)bouwen? Laat je gegevens achter, dan zoeken wij het binnen 2 dagen gratis voor je uit.

Vergunningcheck

Bij de vergunningcheck gaan we kijken of je een vergunning nodig hebt om te gaan (ver)bouwen, of dat je vergunningsvrij kunt bouwen. De vergunningcheck geeft een uitkomst op basis van informatie over bijvoorbeeld ligging en grootte, inhouds- en oppervlaktematen, gebruiksfuncties en dergelijke.
Bestemmingsplan check

Bij de bestemmingsplan check gaan we kijken waar voor gronden en gebouwen gebruikt mogen worden. Bijvoorbeeld voor wonen, werken, verkeer of natuur. Als je plan niet past binnen de regels van het bestemmingsplan, kan dit soms toch. Je kan dan een procedure starten waarin een belangenafweging gemaakt wordt. 

De vergunningaanvraag.

Conceptaanvraag

Om een vergunning aan te vragen heb je bouwtekeningen nodig, en in de meeste gevallen ook nog constructieberekeningen. Om er zeker van te zijn dat je geen onnodig geld uit gaat geven, kun je in een eerder stadium al een conceptaanvraag doen bij de gemeente. Hierin krijg je uitsluitsel of je project haalbaar is voor een vergunningaanvraag. Je weet dus al of je project mogelijk is voordat je geld uitgegeven hebt aan een bouwtekeningen en een constructieberekeningen. Om een conceptaanvraag te kunnen doen heb je een schetsontwerp nodig. Vaak zijn er kosten verbonden aan een conceptaanvraag. De kosten verschillen per gemeente, maar liggen vaan tussen de €150,- en €300,-. In sommige gemeenten is de conceptaanvraag gratis.
Een conceptaanvraag is inbegrepen bij het schetsontwerp.

Vergunningaanvraag

Is je project niet vergunningsvrij, dan dien je bij de gemeente een omgevingsvergunning aan te vragen. Om deze aan te kunnen vragen heb je bouwtekeningen nodig, en vaak ook constructieberekeningen. Bij nieuwbouw ook nog een MPG en EPC berekening. Na de aanvraag dient de gemeente binnen 8 weken uitsluitsel te geven. Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning betaal je legeskosten. Hoe hoog deze kosten zijn hangt af van je bouwkosten. Iedere gemeente mag haar eigen legeskosten bepalen, vandaar dat de verschillen in Nederland ook erg groot zijn. In Veenendaal betaal je €900, terwijl je in Capelle aan den IJssel voor het zelfde maar €170 betaald. Om je maar een idee te geven van de verschillen.
De vergunningaanvraag is inbegrepen bij je bouwtekening

Interview.

Nick vertelt over de visie en ambitie van ArchitectDirect