• Bestaande woning verbouwen?

  Schetsontwerp Verbouwing

  vanaf €120,- incl btw

  Bouwtekening Verbouwing

  vanaf €495,- incl btw

 • Nieuwe woning bouwen?

  Schetsontwerp Nieuwbouw

  vanaf €1000,- incl btw

  Bouwtekening Nieuwbouw

  vanaf €2000,- incl btw

 • Klanten ervaringen

  Geen data gevonden, controleer je Klantenvertellen instellingen

De slimme bouwtekening

Bouwtekening

Wij delen graag met jou waarom je méér wilt dan alleen lijntjes op papier.

Ieder jaar worden smartphones, laptops en tv’s slimmer en sneller. We krijgen meer inzicht, meer plezier en meer keuze voor minder geld. Hiervan hebben wij als consument iedere dag profijt. Maar hoe ervaar je dat bij het maken van een bouwtekening? De meeste mensen bestellen eens per 7 jaar een bouwtekening. Het is dan lastig om de kwaliteit en inhoud te beoordelen. Daarom leggen wij hieronder haarfijn uit wat een bouwtekening is en waar de onderlinge kwaliteitsverschillen inzitten.

De standaard bouwtekening:

De bouwtekening als contract voor jou en je aannemer

Het doel is een goede verbouwing en daarvoor heb je, uitzonderingen daargelaten, een goede aannemer voor nodig. Vervolgens moet die aannemer natuurlijk wel betrouwbaar zijn en precies weten wat je wilt. Het terugbrengen of omruilen van een verbouwing is tenslotte simpelweg niet mogelijk.. 🙂

De bouwtekening kun je in dit geval zien als een overeenkomst in lijnen in plaats van letters. Op een bouwtekening staat precies wat een aannemer voor je moet maken. Ook staat hierin welke materialen, welke sterkte, welke kwaliteit en niet geheel onbelangrijk welke afmetingen. Met deze informatie kan een aannemer een prijs bepalen waarvoor hij je droomverbouwing kan maken.

De basis voor je omgevingsvergunning

Bij een verbouwing heb je niet alleen te maken met een aannemer. Ook de gemeente vind het belangrijk dat verbouwingen in Nederland volgens bepaalde richtlijnen gebeuren. Dat geld voor de architectuur, maar ook voor de controle op minimale kwaliteitseisen.

Op iedere bouwtekening vind je isolatiewaarden en de hoeveelheid daglicht. Ook vind je hier de hoeveelheid verse lucht je mag verwachten en of alle afmetingen wel ruim genoeg zijn. Daarmee kan een gemeente een gebouw of verbouwing toetsen op veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid en energiezuinigheid. Een goede bouwtekening voldoet aan alle eisen die hierop van toepassing zijn. Benieuwd waar jouw bouwtekening aan moet voldoen 🙂 ? Neem dan zelf een kijkje in de keuken op www.bouwbesluitonline.nl.

De slimme bouwtekening:

In onze optiek is een standaard bouwtekening niet compleet. Om jou maximaal inzicht te geven in je verbouwing, hebben wij de slimme bouwtekening bedacht. Deze bouwtekening bevat naast de eerder genoemde onderdelen een aantal extraatjes:

De slooptekening

Voordat je kunt verbouwen moet er doorgaans vaak worden gesloopt. Maar hoe zorg je nu dat precies datgene wordt gesloopt wat weg moet en dat blijft staan wat je graag wilt behouden? De slimme bouwtekening bevat ook slooptekeningen. Hierop wordt exact aangegeven wat je aannemer moet slopen en wat hij moet behouden. Bij de bouwtekeningen van ArchitectDirect is dat niet alleen een summier plattegrondje. Wij leveren ook doorsneden, gevels en 3D fragmenten zodat de kans op fouten minimaal is!

Geen ontwerp- en tekenfouten

Vroeger, toen we tekeningen nog met de hand maakten, kwam het wel eens voor dat plattegronden en gevels niet helemaal overeenkwamen. Zo kon het wel eens zijn dat een kozijn in de plattegrond in meter breed was en in de gevel 2 meter breed. Een slimme architect werkt met slimme software waarin hij alle tekeningen in één model bouwt. Als hij een kozijn in 3D veranderd, dan worden gevels, plattegronden, doorsneden én details automatisch aangepast. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan, wel zo fijn 🙂 !

Inzicht in de hoeveelheden

Wil jij of je aannemer echt nauwkeurig werk leveren? Dan hebben we bij ArchitectDirect de boodschappenlijst. In dit lijstje geven we aan hoeveel en welke bouwmaterialen je nodig hebt om je verbouwing te maken. Zo voorkom je dat je teveel of te weinig materialen hebt en met afval blijft zitten. Ook geeft het je inzicht in waar je geld naartoe gaat.

Wil je meer weten over de slimme bouwtekening? Bel of app dan met één van onze architecten en ontdek het zelf!